Uutiset

Työkoneet

Darda-halkaisusylinteri 50 vuotta

Dardalla on tänä vuonna aihetta juhlaan – ensimmäisen halkaisusylinterin esittelystä on ehtinyt kulua jo 50 vuotta. Silloin maailmaa mullistanut keksintö on vuosikymmenien aikana vakiinnuttanut paikkansa maailmanlaajuisesti hyvin laadukkaana kiven ja betonin halkaisumenetelmänä. 50 vuotta sitten esitelty keksintö on vieläkin Darda-yhtiön kantava voima ja edelleen monissa paikoissa toimivin halkaisumenetelmä. Esimerkiksi asutusten lähellä olevien kallioiden työstäminen ympäristöystävällisesti ilman meteliä, tärinää ja pölyä on useampien osapuolien etu.

Käsikäyttöisillä Darda sylintereillä saadaan hallitusti halkaistua kiveä ja betonia hydraulisen paineen avulla. Käsikäyttöiset laitteet saavat voimansa erillisestä hydrauliyksiköistä.

C20-halkaisusylinteri.

Isoihin töihin tarkoitettu, viimeisin innovaatio C20-halkaisusylinteri, kiinnitetään kaivukoneen tai purkurobotin hydrauliikkaan. Se esiteltiin vuonna 2016 ja on sen jälkeen ollut menestystuote.

Halkaisusylinterien lisäksi Darda on kehittänyt 1990-luvulta lähtien myös muita työlaitteita, kuten hydrauliset purkusakset, betoni- ja metallisakset sekä tankkileikkurin. Jokainen esitelty uutuustuote on osaltaan vahvistanut Dardan luotettavuuden ja laadukkuuden leimaa, kuitenkaan vähentämättä alkuperäisen halkaisusylinterin suosiota.

Suomessa Darda-tuotteita edustaa Hansa Machines. OP.

Lue seuraavaksi