Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2020: Volvon hybridi

ConExpo 2020 pidetään perinteiseen tapaan reilun kuukauden kuluttua Las Vegasissa ajalla 10.-14.3.2020. Volvo tuo näyttelyyn muun muassa uuden EC300E hybridikaivukoneen. Uutuus on ollut jo viime kesästä lähtien Pohjois-Amerikan markkinoilla, mutta julkisen ensiesiintymisensä se saa Conexpossa.

Hybridin Volvosta tekee se, että järjestelmä hyödyntää puomin laskussa vapautuvaa energiaa. Siinä 20 litraa paluuöljyä varastoidaan paineakkuihin, joista se avustavien hydraulimoottorien avulla syötetään uudelleen hydraulipumpulle.

Volvolta todetaan parhaiden järjestelmien olevan yksinkertaisia ja nyt 30 tonnin kaivukoneeseen liitetty järjestelmäkään ei lisää juuri komponenttien määrää. Ja Volvon mukaan nekin ovat vain vähän huoltoa vaativia.

Volvon insinöörit ovat laskutikkua pyöritellessään tulleet siihen tulokseen, että hybridiversio kuluttaa noin 12 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin samankokoinen vakiohydrauliikalla varustettu kaivukone. Polttoainetehokkuus on kasvanut vielä enemmän eli 17 prosenttia. Tarkoittanee sitä, kuinka paljon tonneja enemmän siirtyy samalla polttoainemäärällä kuin aiemmin.

Volvon osasto ConExpossa.Lue seuraavaksi