Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Steelwrist esittelee uusia pikakiinnikkeitä

Steelwristin uutuustarjonta Baumassa painottuu pikakiinnikkeisiin ja niihin liittyviin varusteisiin ja ominaisuuksiin.

X32-kallistuva kauhanpyörittäjä

Steelwrist on jatkanut työlaitteiden vaihtoa helpottavien sovellusten kehittämistä. Muutama vuosi sitten esitellyt SQ60-, SQ70- ja SQ80 -automaattiset pikakiinnikkeet saavat nyt täydennystä malleista SQ65 ja SQ70/55. Yhteistä näille kaikille on automaattisesti tapahtuva mekaaninen kytkentä sekä läpiajettavien hydrauliikkojen sekä sähköjen kytkeytyminen ”itsestään” ilman kuljettajan poistumista kaivukoneen ohjaamosta.

Steelwristin automaattisten pikakiinnikkeiden tarjonta kattaa nyt peruskoneet 14–50 tonnin haarukassa.
”Aikaisemmin esittelemämme mallit on otettu hyvin vastaan Keski-Euroopassakin ja uusia malleja odotellaan innolla”, kertoo Steelwristin Stefan Stockhaus. Automaattiset pikakiinnikkeet täyttävät ISO 13031:2016 -standardit. Steelwristin SQ-pikakiinnikkeissä ja SQ-sarjan kallistuvissa kauhanpyörittäjissä on vakiona

SQ-pikakiinnike

patentoitu turvalukitus (Front Pin Lock), joka estää työlaitteen tahattoman irtoamisen. Ensimmäisen sukupolven turvalukitusmenetelmä julkaistiin vuonna 2012. Nyt siitä esitellään seuraava kehitysversio. Nyt julkaistavissa uusissa pikakiinnikkeissä SQ65 ja SQ70/55 sekä jo aiemmin nähdyssä SQ80:ssä tuo uusin turvalukitus tulee olemaan vakiona.

 

Baumassa on nähtävänä myös Steelwristin uutta tuotekehitystä edustava V14-sähköliitin, jota käytetään pikakiinnikkeiden yhteydessä. Siinä kontaktipinnat liukuvat toisiaan vasten kiinnityksessä. Näin ne pysyvät puhtaana ja liitoksesta tulee varmempi. Liittimessä on 14 napaa kymmenen sijaan, jolloin läpi voidaan ajaa useampia toimintoja. V14-liitin tulee olemaan saatavana uusiin pikakiinnikkeisiin ja se on myös jälkiasennettavissa SQ- ja OQ-sarjan pikakiinnikkeisiin ja työlaitteisiin.

Yllä vanha sähköliitin, alla uusi V14-liitin.

Osastolla on esillä muiden uutuuksien ohella myös jo aikaisemmin esitelty työlaitteiden tunnistusjärjestelmä, ToolRec. Työlaitteessa oleva akkukäyttöinen moduuli lähettää peruskoneelle tiedon itsestään langattomasti. Eli puomin päähän, pikakiinnikkeellä poimitun työlaitteen tiedot siirtyvät koneen ohjausjärjestelmään, jos esimerkiksi työlaitteen käyttöön liittyy joitain maksimi- tai minimisäätöarvoja. Näin ne välittyvät automaattisesti käyttöön eikä virhesäädöistä pääse syntymään vaurioita. Työlaitekohtaiseen moduuliin on aikanaan ohjelmoitu kyseisen laitteen tiedot ja sen vaatimat mahdolliset säätöarvot eri koneille. ToolRec tulee olemaan jatkossa vakiona suurissa työlaitteissa.

”On selvästi nähtävissä, että pitkäjänteinen kehitystyömme ja testauksemme ovat tuottaneet tulosta. Tukevat rakenteet, uudet pikakiinnikevaihtoehdot ja patentoitu turvalukitusjärjestelmämme automaattisten pikakiinnikkeiden yhteydessä ovat herättäneet luottamusta asiakkaissamme jo alusta alkaen”, kiittelee Markus Nilsson Steelwristiltä.

Pikakiinnikemallit SQ65 ja SQ70/55 tulevat myyntiin heti Bauma-messujen jälkeen ja asiakastoimitukset alkavat heinäkuun alussa. Kallistuvien kauhanpyörittäjien ja uusien pikakiinnikkeiden yhdistelmiä saadaan markkinoille vuoden loppuun mennessä.

Steelwristin tavoittaa Baumassa ulko-osastolta FN 1115/3.

 

Steelwristin uudet toimitilat Tukholman pohjoispuolella.

 

Lue seuraavaksi