Uutiset

Työkoneet

Ajce AB-500M -hydraulivasara Hankoon

Hansa-Machines luovutti Hangon Maa ja Vesirakennus Oy:lle automaattirasvarilla varustetun Ajce AB-500M -vasaran. Vasara pääsee ensimmäiseksi kaapelityömaalle, jossa tällä hetkellä routaa on jopa 90 senttimetriä.

”Aidot korealaiset Ajce-hydraulivasarat ovat laadukkaita erikoisteräksestä valmistettuja ammattityökaluja, joiden yksinkertainen rakenne takaa kestävyyden kaikissa tilanteissa. Vasaroissa on vakiona muun muassa automaattirasvari, piikki ja taltta. Niiden erikoispitkät ja vahvat teränpidikkeet vähentävät kulumista ja lisäävät terien käyttöikää. Ajce suunnittelee, valmistaa, kokoaa ja testaa vasarat itse omalla tehtaallaan Koreassa”, kerrotaan maahantuojalta.

Hangon Maa ja Vesirakennus Oy:n toimitusjohtaja Ulf Böckerman on toiminut ruoppausalalla jo vuodesta 1986 lähtien. Hänen poikansa Janne tuli mukaan noin 15 vuotta sitten, jolloin painopiste siirtyi enemmän maarakentamiseen ja kaapelien kaivamiseen. Viime vuosina on ollut selkeää kasvua erilaisissa erikoistöissä, kuten talojen purut, kantojen jyrsinnät, kivien sahaus sekä kallion kiilaaminen hydraulisesti.

”Tällä hetkellä boomi on, että vanhoja taloja ostetaan ja restauroidaan. Samalla kellarit halutaan vähän syvemmiksi. Samassa yhteydessä on sahattu myös uusia oviaukkoja kivijalan punaiseen graniittikiveen. Kaikki nämä työkaluthan on ostettu Hansa-Machinesilta ja olemme tyytyväisiä laatuun ja palveluun”, kertoo Böckerman.