Uutiset

Yleinen

Ylläksen Revontulet Oy – traktoriyritys Äkäslompolosta

Urpo Ristimella aloitti traktoriurakoinnin toiminimellä 1992 ja toiminta on jatkunut vuodesta 2000 osakeyhtiömuotoisena. Yrityksen toiminnan runkona talvikaudella on lumityöt, kiinteistönhoito ja mökkitalkkaripalvelut.

Aurauskohteita on hoidettavana noin 80, joista kymmenkunta on suurempia matkailualan kohteita ja loput lähinnä mökkejä ja omakotitaloja. Piha-alueiden lisäksi urakkaan kuuluu tienhoitoa Kolarin kunnalle.

Kesäaikana lumitöiden sijasta tehdään viherrakentamista ja muita maisemointitöitä Ylläksen alueella. Kesäaikana yrittäjä työllistää 1 – 2 työntekijää ja kalusto täydentyy talven levänneellä liukuohjatulla kuormaajalla.

Ristimellat ovat mukana myös alueen voimakkaassa matkailutoiminnassa ja perheen toinen yritys, Urpon äidin aikoinaan perustama ÄkäsSolmu Oy, tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluja lähistöllä. ÄkäsSolmu pystyy noin 40 vuodepaikan majoitustiloillaan huolehtimaan bussilastilliselle vieraita yösijan ja ruokailut aamiaisineen.

Valtra N141 kaikilla mausteilla

Talvikaudella Ristimellan päivät kuluvat traktorin ohjaamossa ja työpaikan ergonomialla on suuri merkitys. Tehdessään kauppaa uudesta traktoristaan Keminmaan Valtran Jari Leinosen kanssa, oli alusta alkaen selvää, ettei ohjaamon varustelusta tingitä. Ohjaamojousitus, ilmaistuin ja ilmastointi kuuluivat ilman muuta asiaan, sekä ajomukavuutta parantavat etujousitus ja kuormaimen Softdrive –vaimennin.

Palakuviolliset renkaat takaavat parhaan pidon kaikilla keleillä ja kestävät kulutusta huomattavasti riparengasta enemmän. Palakuviolla on myös osaltaan suuri merkitys ajomukavuuteen.

Erilaisten työlaitteiden tarve vaihtelee päivän mittaan kohteelta toiselle siirryttäessä laidasta laitaan ja Ristimellan traktori varusteltiin sen mukaisesti. Tappiterällä ja terän jatkeilla varustettu ROTE –alaterä on monikäyttöinen työkalu ja polanteen poistossa lähes välttämätön. Terän hallinta sujuu näppärästi kyynärnojaan sijoitetulla joystikilla.

Valtra 55 etukuormaimessa on varusteina vaimentimen lisäksi puskutuet ja kuormantuntevan hydrauliikan ulosotot. ROTE –siipilumikauhalla puhdistuvat pienet mökkipihat ja hotellien parkkialueet tehokkaasti.

Lumilinko on suurten lumimäärien alueella tehokkain väline pitkien, harvaan asutettujen taipaleiden auraukseen. Esko 3292 lingossa on tehokas lapasyöttö, kaksipuoleinen jääterä ja reilunkokoiset säädettävät jalakset. Molemmissa puhallustorvissa on hydraulisesti hallittava luukku lumisuihkun katkaisemiseen kriittisissä kohdissa.

Lisätietoa traktorista varusteineen löydät osoitteesta www.valtra.fi Ristimellan yritysten yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.yllas.fi

Lue seuraavaksi