Uutiset

Yleinen

Willen sirottimet valmistuvat Köyliössä

Köyliöläinen Juha-Pekka Jaskari on vajaassa kymmenessä vuodessa kasvattanut kolmen miehen metallipajasta lähes 30 alan ammattilaista työllistävän merkittävän metallialan alihankintayrityksen. Omien tuotteiden valmistaminen alkoi vuonna 2006, kun yritys hankki omistukseensa Serco-tienhoitolaitteita valmistavan yrityksen. Myös yhteistyö loimaalaisen Vilakoneen kanssa on tuottanut tulosta ja Jaskari valmistaa nykyään Vilho-lautassirottimia Wille-ympäristönhoitokoneisiin.

JPT Jaskari tehdas

JPT Jaskari Oy:ssä suhtaudutaan kaikkiin tilauksiin samalla vakavuudella ja niinpä yrityksen linjoilta valmistuu yhtä hyvin hydrauliletkujen prässäyksiä, suuria sarjoja vaativia osia tai vaikkapa valtavia teräsrakenteita. Merkittävimpiä pitkäaikaisia asiakassuhteita ovat esimerkiksi UPM RaumaHarjavallan suurteollisuuspuiston yritykset sekä FB Ketjutekniikka Oy. Koska asiakkaat edustavat alojensa huippua, on luonnollista, että myös JPT Jaskarilta vaaditaan paljon. Tämän toteutuminen näkyy esimerkiksi yrityksen laatujärjestelmien ISO 9001-sertifioinnissa sekä teräsrakennelmien CE-merkinnöissä. JPT Jaskarin palveluasenteesta kertoo myös yrityksen tapa toteuttaa asiakkaan niin halutessa kaikki alusta loppuun, aina suunnittelusta maalauksiin ja pinnoituksiin saakka. Toimintatapaa tukee hyvin myös Jaskarin osaomistajuus erityisesti laserleikkaukseen erikoistuneessa euralaisessa Tamminiitty Oy:ssä.

Juha-Pekka Jaskarilla oli jo aikoinaan yritystä perustaessaan ajatuksena myös omien tuotteiden valmistamisesta alusta loppuun. Toiminta pääsi vauhtiin jo vuonna 2006, kun Sercon laadukas tieturvallisuuteen keskittynyt tuoteperhe siirtyi Jaskarin omistukseen. JPT Jaskarin tuotekehitysryhmä pääsi kiinni haasteelliseen tehtävään ja jo ennestään toimiviksi tiedettyjä tuotteita kehitettiin yhä eteenpäin. Tällä hetkellä Sercon valikoimaan kuuluvat esimerkiksi suolaliuosasemat, suolauslaitteet, liikennemerkkien pesurit, katupesurit sekä erilaiset lanat, aurat ja harjat. Tuotteiden laadukkuudesta kertoo myös vaativiin lentokenttäolosuhteisiin kehitetyn Ice Destroyer -liukkaudenpoistomalliston suosio.

JPT JaskariVilho

Tieturvallisuustuotteita valmistettaessa Jaskarilla kiinnitettiin huomiota sopivan lautassirottimen kehittämisen tarpeesta kunnossapito- sekä ympäristönhoitokoneisiin. Tuttuun tyyliin JPT Jaskarilla laitettiin pyörät vauhdikkaasti pyörimään ja pian päivänvalon näki Juha-Pekan vanhimman pojan mukaan nimetty Vilho-lautassirotinsarja. Vilhot sopivat kaikkiin alan koneisiin, mutta ne ovat kehitettyjä yhteistyössä Vilakoneen kanssa erityisesti Wille-ympäristönhoitokoneisiin soveltuviksi. Vilakoneen valmistamissa ja Wihurin myymissä Willeissä Vilhot kuuluvat laadukkaaseen Wille Optim -työlaiteperheeseen.

JPT Jaskari Vilho 1000

Vilho-sirottimet on suunniteltu käyttäjien ehdoilla. Huomiota on kiinnitetty erityisesti helppoon käytettävyyteen sekä työskentelyn tehokkuuteen. Willen ja sirottimen yhdistelmässä turvallisuutta korostavia ominaisuuksia on useita: optimaalinen painopiste, mainio näkyvyys ja myös asennuksen nopeus ja helppous. Tärkeitä yksityiskohtia ovat myös säiliön täyttömäärän tarkistuslasi, matovaihde sekä ylös nostettava syöttöputki. Kokoluokissa on tällä hetkellä tarjolla kolme vaihtoehtoa eli 450, 750 ja 1000 litraa, sirotteluleveyden voi säätää yhdestä kuuteen metriin ja sirottelumärän voi säännöstellä 10–200 grammaan neliötä kohden. Pienimmän sirottimen paino jää alle 300 kilon ja tuhatlitraisenkin paino on tyhjänä vain reilut 500 kiloa.

JPT Jaskari Vilho

Juha-Pekka Jaskari kertoo, että samoin kuin kaikkien muiden tuotteiden, niin myös Vilhojen käyttäjäkokemukset otetaan tarkoin huomioon. Tähänastinen palaute on ollut mainiota ja varsinkin Vilhon käyttömukavuus on kerännyt kiitosta. Jaskari kertoo, että kaikki asiakkailta tulleet kullanarvoiset kehitysehdotukset on otettu harkintaan ja soveltuvin osin käytäntöön. Idearikkaalla miehellä on aina myös uusia innovaatioita mielessä, sillä kuten hän itse naurahtaa, joko sitä on kokopäiväinen yrittäjä tai ei ole ollenkaan. ”Uutuustuotteita on tulossa esimerkiksi kiinteistötraktoripuolelle useita ja traktoriluokkaan on jo ensi talven aikana saapumassa Vilhon isoveli, jota tulemme myymään oman organisaatiomme kautta”, kertoo Jaskari.

Lue seuraavaksi