Uutiset

Yleinen

Weidemann eHoftracilla päästöttömästi

Weidemann esitteli Agritechnica 2013 -messuilla ensimmäisen täysin sähköisen Hoftracin prototyypin. Kone kehitettiin klassisen Weidemann Hoftrac 1160 -tyypin pohjalta. Näin ollen eHoftracissa voidaan käyttää kaikkia Weidemann-ohjelman työkaluja, kuten muissakin kyseisen luokan kuormaajissa. Koneen 400 kg painavan akun näppärän sijoittelun ansiosta sen vakaus ja kallistuskuorma ovat yhtä suuret kuin 1160-mallin standardikoneen. Vaihdettavan lyijyakun lataus kestää 48 voltin akkujännitteellä ja 240 Ah:n energiasisällöllä käyttöprofiilista riippuen kahdesta neljään työtuntia. Latausaika on kuudesta kahdeksaan tuntia.

Myös koneen käyttöfilosofia on standardikoneeseen verrattuna muuttumaton. Ohjaus tapahtuu kaasupolkimella ja ohjaussauvalla. Sähkötekniikka mahdollistaa äärimmäisen dynaamiset ja vahvat ajo-ominaisuudet. Rakentajien mukaan koneen energiankulutus on noin 48 prosenttia pienempi, minkä ansiosta myös käyttökustannukset ovat alhaisemmat. Lisäksi kustannuksia tulevat vielä pienentämään voimansiirron jäähdytysveden kierron ja hydraulisen kierron puuttuminen sekä moottoriöljyn vaihtojen ja muutamien kuluvien rakenneosien pois jääminen.

Uudella käyttökonseptillaan Hoftrac-, pyörä- ja teleskooppikuormaajien asiantuntija tarjoaa maanviljelijöille ja hevosyrittäjille vaihtoehdon, jolla on mahdollista välttää tallissa sekä pakokaasu- että melupäästöjä. ”Akkukäyttö sulkee pakokaasuongelman kokonaan pois tallista ja vähentää kuljettajalle, eläimille ja taajaan rakennetuilla alueilla laajasti myös naapureille aiheutuvia meluhaittoja. Tämä on mielestämme todellinen edistysaskel ja monille yrityksille mielenkiintoinen vaihtoehto dieselkäyttöisille koneille – etenkin, koska monet maatilat tuottavat itse oman sähkönsä aurinkosähköjärjestelmällä”, perusteli Weidemannin toimitusjohtaja Bernd Apfelbeck prototyypin kehitystä sen esittelyn yhteydessä messuilla. Muina kiinnostavina käyttöalueina Apfelbeck näkee varastorakennukset, joissa varastoidaan herkkiä tuotteita, kuten vihanneksia, hedelmiä ja muita elintarvikkeita, sekä sisäkäytön teollisuuden alalla.

Lue seuraavaksi