Uutiset

Yleinen

Vuoden 2010 Agrimarket-huoltoyrittäjä – Tmi Konehuolto Jaakko Johansson

Vuoden 2011 Agrimarket-huoltoyrittäjä Jaakko Johansson saamansa kiintolenkkiavain-kiertopalkinnon kanssa huoltoautonsa vierellä.

Jaakko Johansson on toiminut 8 vuotta Agrimarket-huoltoyrittäjänä. Pohjakoulutusta Jaakolla on ammattikoulun autolinja, jonka jälkeen hän kävi Rajamäellä Työtehoseuran järjestämän 1,5 vuotta kestävän Agrimarket-huoltoyrittäjä koulutuksen. Työmäärän kasvaessa jatkuvasti, palkkasi Jaakko ensin yhden asentajan, Sakari Latvan neljä vuotta sitten ja toisen, Juha Vuolteen pari vuotta sitten.

Töitä Tmi Konehuolto Jaakko Johansson tekee Tampereen Agrimarketin noin 100 neliön huoltotiloissa, joissa huolletaan ja korjataan sekä asiakkaiden koneita että Agrimarketin vaihtokoneita. Johanssonilla on myös kotonaan Eräjärvellä noin 100 neliön halli, jossa huolletaan Tampereen yläpuolisen alueen koneita. Kaikista huolto- ja korjaustöistä yli puolet tehdään kuitenkin asiakkaiden tiloissa maakunnassa. Huoltoautona Johanssonilla on pari vuotta vanha täysin varusteltu Iveco Daily, jonka mittariin tulee vuodessa noin 60 000 kilometriä. Myös huolloissa ja korjauksissa tarvittavat varaosat ja tarvikkeet saa Johanssonin kautta.

Konehuolto Jaakko Johanssonin töitä ovat viime vuosina kartuttaneet myös 4-5 vuotta sitten alkaneet John Deere -huoltosopimukset, jotka kestävät aina kolme vuotta. John Deeren tekninen tukikeskus (Dealer Technical Assistance Center, DTAC) ja John Deere Patways ovat jälleenmyyjien ja huoltoyrittäjien käytettävissä oleva sisäinen tietoverkko, jonka avulla huoltoyrittäjät pysyvät jatkuvasti ajan tasalla tuotteiden muutoksista, ongelmista ja niiden ratkaisuista. Huoltoyrittäjät voivat etsiä tietokannoista hakusanojen avulla viimeisintä korjaustietoa, mikä helpottaa huoltoyrittäjän työtä ja tällöin myös asiakas voi olla varma, että työ on tehty tuoreimpien, suoraan John Deeren tehtaalta saatujen tietojen ja ohjeiden mukaan.

DTAC-palvelu toimitetaan jälleenmyyjille saman tietoverkon kautta, kuin esimerkiksi varaosien saatavuuden tarkistamiseen ja tilauksiin käytettävä JDPoint–varaosien tilausjärjestelmä. Se on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä.

Miika Nyrö

 

Lue seuraavaksi