Uutiset

Yleinen

Vredo napapiirillä Ruotsissa

Raimon keväällä hankitulla Vredolla lietettä levittävät joko Raimo tai kuten nyt Jukka Puhakka. Jukka on ajanut pääsääntöisesti koko kevään. Nyt siirtovaunuina Raimolla on vanha Agronicin levitinvaunu, josta on riisuttu levitin pois ja toinen, erikseen hankittu siirtovaunu.

Ennen juhannusta Vredolla oli levitetty 25000 kuutiota lietettä. Nyt syksyllä toisen levityskerran ollessa vielä kesken kokonaismäärä on kasvanut noin 50000 kuutioon. Ennen tuo määrä levitettiin kahdella vaunulla.
– Keväällä olin Kärsämäellä kolme viikkoa harjoittelemassa, ennen kuin levitin lietettä omille asiakkailleni, Raimo muistelee.

Sujuvaa levitystä

Jos siirtovaunuja olisi kaksi, saisi levittää koko ajan. Nyt yhdellä vaunulla levityksessä on 10 minuuttia kuormaväli.
– Päivässä levitämme nyt 600-800 km3 kuutiota, kun siirrossa on vain yksi vaunu ja välikontti. Levitysvaunu kun joutuu hieman odottamaan täydennystä välikonttiin, Jukka kertoo.
– Olen Raimolla toista kesää hommissa. Koulun kävin juuri. Talvella olen lomittajana ja kotopuolessa maatilalla, Jukka kertoo.
– Ei ulkomailla Ruotsissa ole sen kummoisempaa olla töissä, Jukka kuittaa. Tilan väki osaa hieman suomea ja me hieman ruotsia, mutta eipä täällä tarvitse selvästä työstä paljon jutella.
Näillä leveyspiireillä ajettava lietteenlevityskalusto on harvinaisuus, joten uteliaita pysähtyy usein tien varteen katsomaan levitystyötä.

Kuljetusvaunut liikkuvat useimmiten tiellä

Rehunkorjuu on kuitenkin sadonkorjuun aikana etusijalla.
– Ehkä pitäisi olla enemmän kalustoa, kuten yksi kuorma-auto pidemmille siirtomatkoille, Raimo pohtii.

Yleensä levitin päästään tankkaamaan ojan yli, jolloin siirtovaunua ei tarvitse ajaa ainakaan kuorman kanssa pellolle ollenkaan. Valtatien varressa kontti joudutaan ajamaan pellolle.
 Vaikka kontti olisi pellolla, ei peltoa sotketa kuten traktorivetoisella kalustolla. Nelipyöräohjattu Vredo saadaan sujuvasti välikontin kylkeen.

 

 

Lue seuraavaksi