Uutiset

Yleinen

Vision-X kehityksen kärjessä

Atlok Oy on vuonna 2004 perustettu maahantuontialan yritys, joka on tunnettu ennen kaikkea maamme ajoneuvovinssien asiantuntijana. Warn-vinssit ovatkin muodostuneet jo alan käsitteeksi ja niitä käyttävät niin tavalliset autoilijat kuin off-road-luokan kilpailijat. Vuonna 2011 Atlok päätti panostaa myös ajoneuvovalaistuspuolelle ja yhteistyökumppaniksi valikoitui korkeasta laadusta ja kehitystyön voimakkuudesta tunnettu amerikkalainen Vision-X.

Vision-X on kasvanut todella nopeasti kasvanut yritys, jonka tuotteita myydään jo 127 valtiossa kautta maailman. Erityisen vahva asema merkillä on ajoneuvo-, kaivos- sekä kiinteistöjen ja piha-alueiden valaistuksessa. Ajoneuvopuolella valikoimaa on jokaiseen tarpeeseen lähtien työvaloista ja lisävaloista aina off-road-luokan erityisratkaisuihin. Atlok Oy:n omistaja Ari Salin kertoo, että valtava tuotevalikoima pysyy hallinnassa ja toimitusajat lyhyenä kattavan varaston kautta. Suomen toimipiste sijaitsee Riihimäellä ja sieltä löytyvät kaikki kysytyimmät tuotteet suoraan hyllystä. Hieman harvinaisempiakaan valoja ei tarvitse kauan odotella, sillä Atlokilla on erittäin toimiva yhteistyö Vision-X:n Ruotsin yksikön kanssa. Ruotsin keskusvaraston laajasta valikoimasta tuotteet saadaankin alle vuorokaudessa Riihimäelle tai vaikka suoraan asiakkaalle. Samalla kevyt organisaatiorakenne takaa kevyen kulurakenteen kautta edulliset asiakashinnat.

Vision-X tuntee valomaailman

Vision-X:n panostus kehitystyöhön on todella voimakasta ja tuotteisiin käytetään vain laadukkaita komponentteja. Tämän tuloksena 1.1.2014 jälkeen ostetuille Vision-X:n tuotteille myönnetäänkin huikea viiden ja puolen vuoden takuu. ”Vision-X:n tuotteet ovat osoittautuneet erittäin kestäviksi myös pohjoismaisissa olosuhteissa ja kunhan kaapelit pitää kunnossa sekä rungon kolhiintumattomana, voidaan käyttöiäksi taata jopa 50 000 tuntia”, kertoo Salin. Hän korostaa myös Vision-X:n avoimuutta ja teknisen opastuksen huikeaa määrää. ”Jokaisen hiukankin valoteknologiasta kiinnostuneen kannatta käydä Vision-X:n nettisivujen ”valokoulussa”, jossa selitetään perinpohjaisesti miten nykyaikainen led-teknologia toimii esimerkiksi verrattuna halogeeni- ja ksenon-teknologioihin.  Samalla saa hyvän käsityksen juuri omiin tarkoitusperiin parhaiten soveltuvista tuotteista ja oppii vertaamaan eri valoja teknisten yksityiskohtien perusteella”, vihjaa Salin.

Valoa joka tarpeeseen

Atlokilla on tarjota todella laaja valikoima niin lisä- ja työvaloja sekä valopaneeleja kaikkine asennustarvikkeineen. ”Tällä hetkellä kysytyimpiä tuotteita ovat olleet esimerkiksi mönkijöissä suositut Optimus-työvalot sekä Xtreme-lisävalopaneelit. Lisävalopaneelit ovat erittäin tehokkaita ja antavat runsaasti lisäturvaa vaikkapa rekkojen tuuliohjaimiin asennettuina. Samalla ne antavat tyylikkyyttä ajoneuvoon ja aerodynamiikan kautta luonnollisesti myös polttoainetaloudellisuus kehittyy”, korostaa Salin. Atlokin asiantuntevalla opastuksella ajoneuvoihin saa juuri oikean tyyppiset valokuviot, joiden ansiosta katvealueita ei pääse syntymään vaikeimmissakaan keliolosuhteissa. ”Tämä onnistuu valokeilojen astekulmien muunnellulla, joissa eri kulmalukujen keilat täydentävät toisiaan. Vision-X:n valojen värilämpötila on myös hyvin lähellä päivälämpötilaa, mikä pitkissä ajourakoissa näkyy silmien parantuneena jaksamisena sekä valokuvion visuaalisena miellyttävyytenä.

Tehty kestämään

Ari Salin korostaa Vision-X:n tuotteiden taloudellisuutta pitkällä tähtäimellä. ”Valomme eivät missään nimessä ole hankintahinnaltaan edullisimpia, mutta pitkä käyttöikä sekä turvallisuuden kasvu takaavat sijoituksen kannattavuuden. Vison-X-valoissa diodeista ei myöskään tarvitse ottaa täysiä tehoja irti, mikä näkyy pitkäkestoisuudessa sekä valotehon säilymisenä verrattuna halpatuotteisiin, joissa valoteho heikkenee jo muutamassa kuukaudessa”, lisää Salin. X-Visionin tuotteet ovat lisäksi hyvin tärinän kestäviä, mikä näkyy suosiossa Pohjois-Amerikan off-road-piireissä ja unohtaa ei sovi erityisesti valkorunkoisten valojen menestyksessä veneilijöiden parissa. ”Merkittäviä markkina-alueita meille ovat myös työkone- sekä raskaan kaluston alat, joille etsimmekin aktiivisia ja osaavia jälleenmyyjiä”, päättää Salin.

Lue seuraavaksi