Uutiset

Yleinen

Ventrac 4231 TD – ammattilaisen monitoimikone

Seinäjoella toimiva HCP Finland Oy maahantuo Suomeen amerikkalaiset viherrakennussektorin Ventrac-yleistraktorit ja Bad Boy -suurtehoruohonleikkurit. Kävimme tutustumassa runko-ohjattuun Ventrac 4231 TD -kiinteistötraktoriin espoolaisen jälleenmyyjän, Antin Agrihuolto Oy:n toimipisteessä. Suomen markkinoille tuodaan kahta vahvarakenteista nivelohjattua Ventrac-mallia, jotka ovat Ventrac 3223 ja Ventrac 4231. Molemmissa malleissa on tehokkaat dieselmoottorit, 23,6- ja 31-hevosvoimaiset, neliveto sekä hydrostaattiset vaihteistot. Monipuolisiksi työkoneiksi Ventracit tekee yli kolmekymmentä erilaista laadukasta ammattikäyttöön valmistettua työlaitetta.

Ventrac 4231 TD:n 953 cm³, kolmisylinterinen, vesijäähdytteinen, 31-hevosvoimainen Vanguard-turbodieselmoottori on niitä harvoja moottoreita, jolla voi ajaa vaikka koko päivän 30 asteen rinteessä.

Kuvassa keskellä näkyy etunostolaitteen painonsiirron ketju. Myös kaikki Ventracin huoltokohteet, kuten suodattimet, ovat hyvin esillä.

Lisävarusteena saatavilla pikakiinnitteisillä All terrain -renkain varustetuilla paripyörillä saadaan Ventracista todella vakaa ajettava rinnemaastossa sekä pehmeällä alustalla.

Esittelykoneessa oli kolmipöytäinen 2,1 metriä leveä taakse purkava leikkuri. Nostamalla ja lukitsemalla leikkuri yläasentoon, on helppo esimerkiksi vaihtaa tai teroittaa terät. Myös teriä käyttävät kiilahihnat saa vaihdettua helposti leikkurin päältä avautuvan suojuksen alta.

Miika Nyrö

Katso video – Ventrac 4231 TD – ammattilaisen monitoimikoneLue seuraavaksi