Uutiset

Yleinen

Vantaan konepäivät 24.5-25.5.

Konekeskon tuotteista olivat esillä Claasin puimurit ja Massey Ferguson -traktorit. Claasin puimurikauppa on käynyt hyvin. Isoja telakoneita on tälle kaudelle myyty kaksi. Claasin puimurit ovat saamassa sitä asemaa Suomen markkinoilla, joka niillä on Keski-Euroopassa.
– Suomeen mallistosta myydään yhä isompia puimureita, kertoo Jukka Keltto, maatalouskoneiden linjanjohtaja. Puimurimarkkina on ainakin meidän osalta hieman kasvamassa, kiitos sopivan malliston, Jukka jatkaa.

3–4 vuotta sitten Konekeskon ajosilppurimyynti oli pientä. Silloin myytiin vuodessa yhtä tai muutamaa ajosilppuria. Nyt viime vuosina markkina on kasvanut ja vuodessa kokonaismarkkina lienee jo 10 kappaletta, joista Konekeskon myynti on 6–7 kappaletta vuodessa.

Claasin ajosilppuri on kiinnostava etenkin sen ominaisuuksien vuoksi. Nyt kauden aikana on varakoneena käytössä myös Claasin silppuri hapottimella, jolloin urakoitsijan rehunteko ei pysähdy esimerkiksi onnettomuuteen.

– Ajosilppuri hankitaan, jotta saadaan hyvälaatuista, lyhytsilppuista rehua, joka menee tiukasti siiloon, Jukka kertoo. Ajosilppurikorjuuseen siirrytään lähes yhtä useasti noukinvaunu- kuin hinattavan ajosilppurin ketjusta, kun tehoa korjuuseen halutaan lisää.
– Claasiin varusteena saatava kiventunnistin on esimerkiksi ominaisuus, joka tienaa hintansa yleensä ensimmäisen kiven kohdalla, joka ei mene koneistoon sisään, Jukka muistuttaa.

Lue seuraavaksi