Uutiset

Yleinen

Valtrat kiertueella Inkoossa Marcus Grönholmin vieraana

Yleensähän konepäivät ovat Valtran myyntipisteissä. Nyt traktorit olivat nähtävillä Inkoon rannassa, Strand-kauppakeskuksen pihassa.

– Meille on nyt tulossa markkinoille kaksi täysin uutta vaihteistoa portaaton Direct ja moniportainen Versu. Molemmat ovat testattu Suomen talvessa. Se on monelle elinehto, että moottori lähtee kylmästäkin käyntiin ja traktorilla pääsee suht´koht nopeasti liikkeelle. Kun moottoria käynnistetään, vaihteisto ei jarruta moottoria, jolloin se myös käynnistyy helpommin, Kalle Mattsson Valtralta muistuttaa.

Marcus- Grönholm – ralliveteraanin mietteitä
Inkoon rannan kauppakeskus ovat ”ralliveteraani” Marcus Grönholmin rakennuttama. Kauppakeskus on tehty Inkoon rantaan aivan laitureiden viereen. Kauppakeskuksessa on yrittäjien ylläpitämiä lahjatavara, vaate ym, -liikkeitä. Marcus huolehtii itse ravintola Sågenin ja yläkerrassa olevan kuntosalin toiminnasta. Harvalla kuntosalilla on muuten merinäköalat.
Marcus ehti hetken kiireiltään myös sanailla. PR töitä Marcuksella on edelleen riittänyt. Fordin kanssa on PR-sopimus, jonka tapahtumat ovat olleet ulkomailla. Kaikkea muuta on sitten tehty tilanteen mukaan.
– Kesällähän tässä satamassa on paljon vilinää, kun täällä on paljon veneitä ja vierailijoita poikkeaa Inkoossa.
– Riittävästi minulla on tekemistä tälläkin hetkellä, mutta kyllähän ralli kiehtoo, Marcus tunnusti.
Marcuksella on myös maatila.
– Maatilan töistä en ole vuosiin huolehtinut, kun sitä on jo vuosia hoitanut serkkuni, Marcus kommentoi.
Takaisin rallipoluille?
Marcus pohti marraskuussa, että pitäisikö vastata kyllä vai ei rallipolkujen kutsuun. Kyselyjä talleilta oli tullut jo useampia ja piti vain päättää, että lähteäkö vai ei.
– Rallin tunnelmaa, kilpailua ja pientä säpinää kaipaan, mutta testausta en taas kaipaakaan. Jos päättää lähteä takaisin rallipoluille, pitää hyväksyä testaaminen ja matkaelämä. Jos päätös jälleen ralliin lähtemisestä tulee, se on kyllä fiilis, joka pitää saada, pohtii Marcus.
– Voittamisen halua pitää olla ja rallissakin voittaa vain, jos antaa itsestään kaiken ja tämän jälkeen pitää olla vielä hieman hyvää tuuria, muistuttaa Marcus.
Marcuksen kaltaista karismaattista rallikuskiahan ei ole vielä nuoremmista kuskeista tullut. Ammattilaiseksi opitaan siinäkin työssä ja kokemukset opettavat, kun rallipolkuja kiertää.

Lue seuraavaksi