Uutiset

Yleinen

Valtrat ensitankataan 100-% uusiutuvalla polttoaineella

Valtra päätti ensimmäisenä tehtaana maailmassa ottaa käyttöönsä Neste MY uusiutuvan dieselin ensitäyttöpolttoaineeksi kaikkiin uusiin traktoreihinsa. Valinnan myötä noin 700 000 litraa fossiilista dieseliä korvataan vuosittain 100-prosenttisesti uusiutuvalla polttoaineella. ​

Valtra vie Neste MY uusiutuvaa dieseliä yhteensä yli 75 maahan – tankillinen kerrallaan.

Valtra on yksi maailman johtavista traktoreiden valmistajista. Kun traktorit tulevat tuotantolinjalta, niille tehdään ensitankkaus. Maaliskuusta eteenpäin kaikki Valtran uudet traktorit sekä tehtaan trukit tankataan Neste MY uusiutuvalla dieselillä.

“Tämän päivän maailmassa on tärkeää, että asiakkaita voidaan puhutella konkreettisilla teoilla. Neste MY tarjoaa meille helpon tavan siirtyä kohti ympäristöystävällisempää toimintaa. Olemme verrattain suuri dieselin käyttäjä, joten tällä päätöksellä on suuri merkitys.” kertoo Valtran markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen.

Neste MY valmistetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä. Siten Nesteen uusiutuva diesel tuottaa jopa 90 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä tavanomaiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Teknologian tutkimuskeskus VTT:n tutkimusraportin mukaan uusiutuvien, niin sanottujen drop-in -polttoaineiden käyttö dieselkalustossa on helppo ja nopea tapa vähentää päästöjä.

Kun Valtran aiemmin käyttämät 700 000 litraa fossiilista dieseliä korvataan Neste MY uusiutuvalla dieselillä, saavutettu ilmastopäästövähennys vastaa lähes 560 henkilöauton poistamista tieliikenteestä vuodeksi tai runsaat 46 000 vuosittaista traktorin käyttötuntia ilman päästöjä.  

Uusiutuvan dieselin laatu on erinomainen ja sen kylmäkäynistysomainaisuudet riittävät jopa arktisiin olosuhteisiin. Dieseliä voidaan käyttää traktoreihin ja trukkeihin sellaisenaan ja ilman muutoksia nykyisiin moottoreihin. 

“Valtran asiakkaille ympäristö on lähellä ja ekologiset arvot ovat tärkeitä. Asiakkaat pyrkivät jatkuvasti tekemään parempia valintoja, ja varmasti he punnitsevat vastuullisuutta myös traktorivalmistajaa valitessaan”, lisää Lehikoinen

Neste MY:n käyttöönoton myötä Valtra haluaa vahvistaa rooliaan vastuullisena toimijana ja edelläkävijänä. Valtra-asiakkaille lähtee uuden traktorin tankissa sataprosenttisesti uusiutuvaa, kiertotalouden periaatteiden mukaisesti jalostettua, tulevaisuuden polttoainetta. Osa uusiutuvan dieselin raaka-aineesta tuleekin jo suoraan asiakkailta eli maanviljelijöiltä.

Yhdeksän kymmenestä Valtran tehtaalla valmistetusta traktorista menee vientiin yli 75 maahan.
“Tämä on kiertotalouden ja edelläkävijyyden käyntikortti. Olemme varmoja siitä, että tämä viesti on hyvin mielenkiintoinen kohderyhmillemme, olivatpa he sitten Suomessa, Japanissa tai Chilessä”, Lehikoinen päättää.

”Olemme erittäin iloisia, että voimme auttaa Valtraa pienentämään traktoreidensa hiilijalanjälkeä yli 75 maassa. Neste MY:llä voi ajaa huoletta ympäri maailmaa ja ympäri vuoden, sillä sen kylmäkestävyys on talvilaatuisena -34 °C. Lisäksi tuotteen säilyvyys tankissa on erinomainen”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen.

Neste MY uusiutuva diesel lyhyesti

Neste MY uusiutuva diesel on vetykäsitelty kasviöljy (HVO). Neste MY uusiutuva diesel ei ole samanlainen tuote kuin perinteinen biodiesel (FAME), vaan korkealaatuinen tuote, jota voidaan käyttää korkeina pitoisuuksina tai sellaisenaan kaikissa dieselmoottoreissa. Se on kaikilta ominaisuuksiltaan parempaa tai vähintään yhtä hyvää kuin maailman parhaat fossiiliset dieselit, mutta se kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän. Lue lisää uusiutuvan dieselin ja biodieselin eroista.

Lue lisää:
Neste MY uusiutuva diesel
Verkkosivusto: Wake Up Call to Farmers

Lue seuraavaksi