Uutiset

Yleinen

Valtran uutuudet Kuusamossa

Valtran markkinatilanteesta kertoi Pertti Laaksonen, että maailman myllerrykset eivät ole enemmälti hetkauttaneet vielä traktorinvalmistusta ja Suolahdessa tuotanto on käynnissä normaalimiehityksellä. Siinä mielessä tilanne on normalisoitunut, että tilausjono ei ole kuten viime vuonna, noin neljä kuukautta, vaan normaali, noin kaksi kuukautta.

Tämä vaikuttaa etenkin vaihtotraktorimarkkinan helpottumiseen. Vaihtokoneeseen kun ei tule enää tolkuttomasti tunteja ennen uuden koneen luovutusta ja tämä selkiyttää hieman vaihtokone markkinaa.

– Siinä mielessä viime vuosi oli kuitenkin mielenkiintoinen, että silloin Suolahdessa valmistettiin yhteensä 10873 traktoria, Pertti kertoo.

Portaaton Direct ja etukuormain

Mielenkiintoinen kokemus oli portaattoman ja etukuormaimen käytöstä. Lumikasan siirto onnistui nopeasti ja kätevästi, kun traktori pukkasi pehmeästi lumipenkkaan ja pyörät pitivät tunnokkaasti. Vaikka pyörät alkaisivat suttaamaankin, irrotus kaasusta ja uusi kaasun painaminen saa vedon jälleen alkamaan alusta paremmalla momentilla. Suunnanvaihtajan käännöllä pääsi peruuttamaan ja jälleen purkupaikalle.

Tuntuma kuormaamisessa on hyvä, kun kaasulla voidaan tunnustella pitääkö pohja ja sillä voidaan valita myös nopeus.

Kun kauhan kuormaa tyhjensi, samaan aikaan oli mahdollisuus vaihtaa suunta jo peruutukseen vaikka kauha oli vasta tyhjenemässä. Kun traktorilla halusi peruuttaa, kaasun painallus riitti käskyttämään traktorin liikkeelle.

Kun etukuormaajaa käyttää, ja etukuormaaja pyytää lisää tuottoa, kaasuun ei tarvitse koskea. Hydrauliikka assistentti lisää automaattisesti hydrauliikan tuottoa, nostamalla moottorin kierroksia vaikka kierrokset olisivat kuljettajan ohjauksessa alhaiset. Moottorin kierrokset eivät kuitenkaan vaikuta siinä vaiheessa ajonopeuteen.

Talviajoa

Talviajo-ominaisuuksiin Valtralla on panostettu. Portaattomassa on valittavana talvimoodi, jolloin kone toimii automaattisesti jarrutuksissa. Kun portaattomalla Directillä jarruttaa pyörät lukkoon, pyörät kyllä lukkiutuvat. Kun jarrut päästetään irti, pyörät lähtevät rullaamaan heti, jolloin ohjattavuus säilyy paremmin.

Lue seuraavaksi