Uutiset

Yleinen

Valtran A4-sarjalle Red Dot -muotoilupalkinto

Valtran A4-sarja palkittiin Red Dot 2018 –muotoilupalkinnolla

Valtran uusin mallisarja, Valtra A4 (75-130hv) on saanut Red Dot 2018 –muotoilupalkinnon. Tämä palkinto on jatkoa Valtran menestykselle maailman tunnetuimmassa ja arvostetuimmassa muotoilukilpailussa, jossa palkinto on tullut jo vuosina 2016 ja 2017. Tämänkertaisen Red Dot –palkinnon perusteluina mainittiin A4 –sarjan korkea muotoilun laatu.

Uuden A4-sarjan muotoilu on yhteneväinen palkitun neljännen sukupolven N- ja T-sarjojen kanssa, joissa tekninen innovaatio ja uusi muotoilu on saumattomasti yhdistetty. Täysin uuden A-sarjan suunnittelussa on muotoilun lisäksi pantu painoa tarkoituksenmukaisuudelle ja kestävyydelle. Se on todella monikäyttöinen ja tehokas työkone maatiloilla ja erilaisissa urakointitöissä. Uusi tyylikäs ohjaamo on tilava ja hiljainen; myös ajomukavuus, helppokäyttöisyys, ergonomia ja turvallisuus ovat olleet suunnittelun lähtökohtina. 

Asiakkaalle traktori on tärkeä työkalu omassa liiketoiminnassa, joten kaiken perusta on käyttäjäystävällisyys ja tuottavauus. A-sarjan ohjaamon suunnittelussa ja muotoilussa on erityisesti paneuduttu käytettävyyteen, ergonomiaan, mukavuuteen ja turvallisuuteen. Ja kuten kaikki Valtran tuotesarjat, myös A4 räätälöidään vastaamaan kunkin asiakkaan todellisia tarpeita.

Red Dot on yksi isoimmista ja arvostetuimmista muotoilukilpailuista koko maailmassa. Tämänvuotiseen kilpailuun tuli 6300 hakemusta 59 maasta ja tuomaristo koostui 40:stä riippumattomasta muotoilun asiantuntijasta ympäri maailmaa.

Jo 1950 –luvulla alkunsa saaneen kilpailun palkinnot jaetaan kolmessa kategoriassa: tuotedesign, viestintädesign ja designkonsepti. Tämän vuoden Red Dot –kilpailun palkinnot jaetaan heinäkuun 9. päivä Aalto Teatterissa, Saksan Essenissä.

Valtran viimevuosina saamat palkinnot ovat antaneet hyvän perustan ja oikeutuksen yrityksen oman maailmanlaajuisen muotoilukilpailun järjestämiseen. Viimevuotinen, hienon menestyksen saavuttanut kilpailu saa jatkoa tänä vuonna, kun Valtra Design Challenge 2018 –muotoilukilpailu avautuu 16.04.2018 muotoilualan opiskelijoille, yksittäisille muotoilijoille ja designstudioille kaikkialla maailmassa. Kilpailun tarkoituksena on etsiä muotoilualan näkemyksiä tulevaisuuden traktoreista ja kuinka ne voivat edistää maatalouden tehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Kolme parasta ehdotusta palkitaan Italiassa pidettävässä EIMA-näyttelyssä marraskuussa 2018.  Lisätietoja:  www.valtra.com/designchallenge.

Katso video linkistä Valtra A4 Series

Lue seuraavaksi