Uutiset

Yleinen

Valtralle kaksi palkintoa Red Dot 2017 -muotoilukilpailusta

Valtran helmikuussa Pariisissa lanseeraama SmartTouch -kyynärnoja on voittanut Red Dot 2017 –muotoilupalkinnon ja Valtra N4-sarja sai samassa kilpailussa kunniamaininnan. Viime vuonna Valtra T4-sarja voitti Red Dot 2016 -palkinnon, joten Valtran menestys maailman kuuluisimmassa ja arvostetuimmassa muotoilualan kilpailussa sai jälleen jatkoa.

”Voitetut Red Dot -2017 palkinnot ovat erinomainen osoitus siitä, kuinka teollisen muotoilun ottaminen yhdeksi menestyksen kulmakivistä tuottaa tulosta. Valtra SmartTouch -kyynärnojan voitto lämmittää, koska olemme viime vuosina panostaneet erityisesti käytettävyyteen ja hyvään käyttäjäkokemukseen. Se hyödyttää asiakasta konkreettisesti jokaisena työpäivänä”, kertoo Valtran toimitusjohtaja Jari Rautjärvi.

Valtran täysin uusi traktorin kyynärnoja ja käyttöliittymä ovat helppokäyttöisyydessään uraa uurtavia, ja niiden tuotekehityksessä kulminoituu monen alan edustajan tinkimätön ammattitaito.

Valtra SmartTouch -käyttöliittymä on alansa huippua käytettävyydeltään ja muotoilultaan. Kaikki tärkeimmät toiminnot ovat helposti käsillä.

SmartTouch –kyynärnojassa kaikki hallintalaitteet on loogisesti sijoitettu ja käden ulottuvilla. Muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota ergonomiaan, käyttömukavuuteen, helppouteen ja selkeyteen; myös materiaalit on harkittu tarkkaan käyttöön sopiviksi ja toimintoja tukeviksi.

Valtran N-sarja sait Red Dot 2017 –kilpailussa kunniamaininnan.

”Meillä on ollut huikeat viimeiset vuodet. N- ja T-sarja ovat voittaneet useita palkintoja ja tänä vuonna uusi A4-sarja palkittiin Pariisin SIMA-messuilla Machine of the Year 2017 -palkinnolla kokoluokkansa parhaimpana maailmassa. Nämä kaksi Red Dot 2017 –palkintoa osoittavat jälleen, kuinka teollisen muotoilun avulla voi saada kaiken hyödyn irti viimeisimmästä teknologiasta ihmisen ja käyttäjän ehdoilla”, kertoo Valtran teollisesta muotoilusta ja käyttäjäkokemuksesta vastaava Kimmo Wihinen.

Tänä vuonna Red Dot -muotoilukilpailuun osallistui yli 5500 tuotetta 55 maasta ja palkintoraatiin kuului 40 kansainvälisen muotoilun huippuasiantuntijaa.

Vuoden 2017 Red Dot –palkinnot luovutetaan voittajille 3. heinäkuuta Essenin Aalto-oopperatalossa Saksassa.

Saavutetut palkinnot luovat loistavan pohjan ja oikeutuksen Valtran omalle muotoilukilpailulle, joka lanseerattiin helmikuun lopussa Pariisin näyttelyssä. Muotoilukilpailu on avoinna tämän kevään muotoilualan opiskelijoille, yksittäisille muotoilijoille ja muotoilustudioille kaikkialla maailmassa. Kilpailun avulla haetaan muotoilualan näkemyksiä tulevaisuuden traktorista ja kuinka ne saavat maatalouden tuottamaan tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin. Kolme parasta ehdotusta julkaistaan ja palkitaan 31.05.2017. Katso lisää kilpailusta: Valtra Design Competition:

Lue seuraavaksi