Uutiset

Yleinen

Välineitä ja varusteita maidontuottajille – Teollisuushankinta Oy

Oy Teollisuushankinta TH Ab on maatalouden tukkukauppa. Se maahantuo ja välittää maatalouden tuotantotarvikkeita jälleenmyyjien kautta maatiloille.

Yritys on perustettu vuonna 1992 ja se on maidontuottajien sataprosenttisesti omistama. Teollisuushankinta edustaa niin koti- kuin ulkomaisia maatalousalan tarvikkeita ja välineitä. Suurin tuontimaa on Saksa. Jälleenmyyjiä on yhteensä noin 120. Teollisuushankinnan konttori ja varasto sijaitsevat Kokkolassa. Palveluksessa on yhdeksän henkilöä.

Teollisuushankinnan tuotetarjonta on erittäin monipuolinen ja nykyaikainen. Valikoimasta löytyvät pesu- ja desinfiointi-
aineet, lypsytarvikkeet sekä utare- ja navettahygienia-
tarvikkeita. Eläinten hoitoon on tarjolla välineitä aina lehmäharjasta varatutteihin. Maatilan töihin löytyy myös lapiot, sangot, harjat ja haravat. Eläinten hoitoon soveltuvia työasuja ja suojaimia on tarjolla runsas valikoima.

Myös sikapuolen tuotantotarvikkeita kuuluu tarjontaan. Syksyllä 2015 Teollisuushankinnan tuotevalikoima täydentyi kissan- ja koiranruoalla.

Kuva: Toimitusjohtaja Rauno Somero (vas.) ja asiakkuusvas-
taava Jussi Seppänen odottavat jo innolla vuoden messuta-
pahtumia. Tarjolla on paljon uusia asioita lypsykarjan hoitoon ja tuotannon tehostamiseen.

Teollisuushankinta toimittaa runsaasti tarvikkeita rehunsäilöntään. Käärintämateriaalit ovat tärkeä osa tuotevalikoimaa. Valikoimasta löytyy paljon erilaisia auma- ja vakuumimuoveja, käärintäkalvoja ja -verkkoja, paalilankoja sekä sidontamuovia. Aitaustarvikkeita on tarjolla niin sähköiseen aitaukseen kuin nauha-aitaukseen. Myös kotimaiset puutolpat kuuluvat valikoimaan.

Muista tuotteista mainittakoon generaattorit. Tarjolla on traktorikäyttöisiä sähkönlähteitä sekä omalla polttomoottorilla varustettuja generaattoreita. Teollisuushankinta maahantuo italialaisia . Valikoimasta löytyy voimanlähteitä teholtaan 30-160 kilovolttiampeeria (kVA). Suurimmat generaattorit ovat omalla diesel-moottorilla toimivia malleja.

Elektroniikkatuotteista uusimpana tuotteena on Moocall-poikimishälytin. Laite on ikään kuin itkuhälytin, joka kiinnitetään lähellä poikimista olevan lehmään häntään. Sensori on noin nyrkin kokoinen ja vesitiivis ”mokkula”.

Poikimisen alkaessa lehmä muuttuu rauhattomaksi ja sensori tunnistaa lisääntyneen liikehdinnän. Laite lähettää tekstiviestin isännälle ja emännälle poikimahetken lähestyessä. Näin aikaa vapautuu muihin töihin tai vaikkapa pienen hetken torkahtamiseen.

Katso tästä Moocall-video.

Valaisintekniikan puolelta löytyy nyt vahvasti tuloaan tekevät LED-valaisimet. Valaisimet ovat kotimaista valmistetta ja ne ovat energiatehokkaampia verrattuna aikaisempiin valaisimiin. Ehkä tärkein syy kuitenkin valita LED-valaisin on sen vähäinen tulipaloriski. Pölyisissä olosuhteissa monet valaisimet aiheuttavat palolle alttiit olosuhteet. Perinteisten valaisimien pintalämpötila on suuri, jolloin tulipaloriski kasvaa. LED-valaisimien alhaisempi pintalämpötila laskee tätä riskiä. Myös pienempi energian kulutus on hyvä syy valita käyttöön LED-valoja.

Kunnon valaistus pitää lehmät virkeänä, jolloin tuotanto paranee. Myös ihmiselle kunnon valo tekee työpaikasta turvallisemman ja työn tekeminen on tehokkaampaa tuotantotiloissa. Valikoimasta löytyy toki vielä muitakin valaisintyyppejä ja esimerkiksi lämpölamppuja.

Uutena asiana yritys on lähtenyt tarjoamaan tuotteita rehujen biologiseen säilöntään. Saatavana on nyt itävalta-
laisen Biominin säilöntäainetta, joka parantaa säilörehun energiasisältöä. Biomin on yksi johtavista yrityksistä alal-
laan. Se kehittää ja markkinoi eläinten lisäravinteita sekä rehusadon säilyvyyttä parantavia tuotteita. Nämä tuotteet soveltuvat niin sika-, siipikarja, lypsykarja- ja lihakarjatuo-
tantoon sekä vesiviljelyyn.
Teollisuushankinta on nyt ottanut tuotevalikoimaansa
Biomin BioStabil Plus -tuotteen. Se on biologinen säilöntäaine, joka on kolmen maitohappobakteerien seos. Valikoidut bakteerit saavat aikaan optimaalisen koostumuksen, joka käynnistää maitohappokäymisen, takaa aerobisen vakauden sekä säilöö säilörehun energiasisällön. Homo- ja heterofermentatiivisten bakteerien solujen määrä ja suhde minimoivat energian ja valkuaisen tappiot. Tuotteen ennakkomyynti on jo käynnistynyt.

Toisena kuluvan vuoden uutuutena Suomessa on Teollisuushankinta aloittanut erilaisten vasikoille ja lehmille tarkoitettujen lisäravinnepillereiden myynnin. Pillerit ovat saksalaisen professori Thomas Geishauserin kehittämiä. Teollisuushankinta on jo aikaisemmin tuonut maahan vasikoille tarkoitettua bikarbonaattipilleriä ja sen antolaitetta, Junior-annostinta. Rehuaineeksi luokitellut Bi-PILL -bikarbonaattipillerit ehkäisevät asidoosin, eli elimistön nesteiden liiallisen happamuuden syntymistä ja lieventävät ripulia oireiden jo ilmetessä. ”Käyttäjäkuntaa näille vasikkapillereille on Suomessa jo satoja”, toteaa Teollisuushankinta Oy:n toimitusjohtaja Rauno Somero.

Kuva: Tässä uusia lisäravinnepillereitä ja niihin liittyvä pillerinantolaite (vas.). Keskellä on varsinainen pilleri. Pillerinantolaitteen avulla saadaan pilleri ohjattua mahdollisimman syvälle lehmän nieluun.

Tämän vuoden uutena tuotteena on Teollisuushankinta aloittanut lehmille tarkoitettujen pillereiden maahantuonnin. ”Alussa keskitymme fosforipillereiden lanseeraukseen”, sanoo Somero. Jos rehusato on ollut huono, voidaan fosforipillereillä tarvittaessa paikata ruokinnassa ilmenevää fosforin puutetta lehmäkohtaisesti.

Tarjolla on fosforipillereiden lisäksi energia-kalsium- ja bikarbonaattipillereitä. Lehmille on myös pötsiä stimuloivia pillereitä sekä seleeni- ja E-vitamiinipillereitä. Seleenin ja E-vitamiinin saannista kannattaa huolehtia erityisesti poikimisen aikaan, sillä ne vahvistavat emän ja vasikan vastustuskykyä. Pillereiden lisäksi tarjolla on niihin liittyvä pillerinantolaite. Laite on yksinkertainen ja hygieeninen väline pillerin saattamiseen eläimen nieluun.

”Tulemme kiertämään ahkerasti esittelemässä näitä uusia tuotteita kuluvan vuoden aikana. Pyrimme olemaan mukana mahdollisimman monessa alan tapahtumassa, messuilla ja muilla teemapäivillä”, päättää Somero.

Lue seuraavaksi