Uutiset

Yleinen

Vahtikoira ulos ohjaamosta ruiskuttajille – WatchDog

Kasvinsuojeluaineiden kulkeutumisen vähentäminen ja hallinta on yhä tärkeämpää torjunta-ainekulujen pienentämiseksi ja ympäristöhaittojen ehkäisemiseksi.

Laitteen maahantuoja Pekka Tapala kertoo, että WatchDog ruiskutusasema on kompakti, tölkin kokoinen paketti, jonka toiminta perustuu ultraääneen. Laite kiinnitetään ohjaamon ulkopuolelle. WatchDog ruiskutusasema mittaa säätilaa ajoneuvon liikkuessa.

Laite mittaa ajon aikana ilman lämpötilaa, kosteutta, kastepistettä, tuulen hyytävyyttä, ilmanpainetta sekä tuulen suuntaa ja nopeutta. Asema on suunniteltu ulko-olosuhteisiin, se on UV-stabiloitu sekä veden- ja kemikaalienkestävä. Luotettavuutta ajoneuvokäytössä on parannettu korvaamalla kaikki perinteiset liikkuvat osat, kuten tuulimittarin eli anemometrin kupit ja siipi, ultraäänellä.

Asemassa on sisäinen kompassi ja gps-laitteen avulla voidaan seurata todellista tuulen suuntaa ja nopeutta.

WatchDog ruiskutussääasemaa voidaan käyttää PDA laitteella tai erillisellä WatchDog ruiskutussääasema konsolilla. Konsolissa on datakeräin, mistä tiedot voidaan siirtää edelleen kotitietokoneelle myöhempää käyttöä varten.

lisätietoja
www.agri.fi

Lue seuraavaksi