Uutiset

Yleinen

V-P Toiviaisella Imatran ketterin työkone – JCB-kurottajalla uutta ulottuvuutta auraukseen

Imatran Vaneri ja Kaluste palvelee Imatran Sukkulakadulla ja sieltä voi ostaa konepuolen akut, öljyt, jäähdytinnesteet ja nivelakselit. Näiden lisäksi liikkeestä saa lautatavaraa sekä kalusteet kylpyhuoneisiin ja keittiöihin.

Talvikaudella Toiviaista työllistää auraustoiminta Imatralla ja sen lähiympäristössä. Aurauskalustoon kuuluu 12 kuorma-autoa sekä kaksi avolavapakettiautoa, joilla huolletaan lähinnä pyöräteitä. Isomman myräkän saapuessa teille lähtevät tarvittaessa myös useat Toiviaisen aliurakoitsijat. Vuonna 2011 Toiviaiselle tarjottiin edustukseen JCB-traktoreita ja maatalouskurottajia ja hän näki tässä selviä kaupallisia mahdollisuuksia.

Myynti Imatralla alkoi syksyllä 2011 ja samalla idearikas Toiviainen päätti kokeilla miten auraustoiminta onnistuisi JCB-kurottajalla. Tuumasta toimeen, ja niinpä tämän talven Imatran katukuvassa on näkynyt myös Stark-nivelauralla varustettu kurottaja teitä huoltamassa.

Käyttäjäkokemukset erinomaisia

Tämän talven kokemusten perusteella kurottaja soveltuu mainiosti auraustoimintaan. Sen vahvuuksia ovat mataluus, ketteryys, voimakkuus ja nopeus. Voimansiirto on JCB:ssä toteutettu onnistuneesti ja tasapainoisella koneella pääsee hyvin liikkeelle pahimmissakin olosuhteissa. Tänä kautena auraustunteja JCB:lle on tullut jo pitkälti toista sataa ja kuljettajat ovat olleet hyvin tyytyväisiä sen ominaisuuksiin. Esimerkiksi risteysalueiden kunnossapidossa kurottajan avulla on helppo siirtää lumikasat kauemmaksi tiestä ja näin liikenneturvallisuutta saadaan parannettua helposti.

Voimaa JCB:ssä on 100 hevosen verran ja kun nopeuskin nousee sallittuun 40 kilometriin tunnissa, saadaan esimerkiksi tehdasalueiden pihat nopeasti puhtaaksi lumesta. Tehdasalueilla on runsaasti raskasta liikennettä ja niiden huollossa työn laadulta edellytetään paljon ja tässäkin suhteessa JCB on suoriutunut tehtävistä ilman moitteen sanaa. Myös polttoainetaloudellisesti JCB on käyttäytynyt kiitettävästi ja lukemat kulkevat rinta rinnan vastaavankokoisen traktorin luokassa.

JCB-kurottajat alansa edelläkävijöitä

JCB:llä on tarjota maatalouteen ja urakointiin todella kattava valikoima erikokoisia ja eri ominaisuuksin varustettuja kurottajia. JCB-kurottajien nettonostovoima on korkea ja hinta/laatusuhteeltaan ne ovat järkeviä sijoituksia. Mataluuden ansiosta nousu koneisiin on helppoa ja samalla aikaansaadaan matala painopiste, mikä hyödyttää käytännön nostotyössä.

Erityishuomiota JCB-kurottajissa on laitettu ohjaamon toimivuuteen ja ajomukavuuteen. Isojen ikkunoiden ansiosta näkyvyys on loistava ja nostotoiminnot hoituvat näppärän joystick-ohjaimen avulla. Myös kaikki muut hallintalaitteet ovat ohjaamossa loogisilla paikoilla ja koneen käytön oppii nopeasti.

Maatalous- ja urakointikäyttöön JCB tarjoaa miltei rajattomat mahdollisuudet runsaan lisävarustevalikoiman ansiosta. JCB:n varustevalikoimassa maatilojen käyttöön soveltuvat vaikka erilaiset talikot ja kauhat, paalipiikit ja -tarttujat sekä rehuleikkurit.

Urakoinnissa varustelun valinnanvara on mainio ja kurottajan voi rakentaa kannattavaa ammattitoimintaa silmällä pitäen. Erilaiset hiekoittimet, aurat, seulat ja harjalaitteet takaa­vat, että JCB:lle löytyy taloudellisesti järkevää käyttöä ympäri vuoden. Hankintahinnaltaan JCB-kurottaja liikkuu vastaavan traktorin luokassa ja tarjoaa ehdottomasti tutustumisen arvoisen vaihtoehdon tehokkuutta vaativalle urakoitsijalle tai maanviljelijälle.

www.toiviainen.fi
www.mateko.fi/agri

Lue seuraavaksi