Uutiset

Yleinen

Uutta Starkilta – U-aura, jossa Relax

Starkin mallistoon on tulossa uusi U-aura, joka on suunniteltu lähinnä pyöräkuormain mutta myös raskaampaan traktorikäyttöön. Aura sopii nimenomaan taajamiin isojen alueiden puhdistamiseen. Uutuudessa on normaalien teräjousien lisäksi Relax terissä. Tällöin polanteenpoistossa terä ei ala laputtamaan. Rakenne toimii polanteenpoistossa, mutta väistää, kun este on kiinteä.

– Siipi alkaa helposti laputtamaan etenkin, jos siiven jatkeella on pelkkä jousi suojajärjestelmänä. Kun jatkeelle asennetaan Relax, rauhoittuu siiven ja terän liike ja työn jäljestä tulee tasainen. Ylimääräinen laputtaminen kuluttaa niveliä turhaan ja jouset myös kuoleentuvat nopeammin, Tommi Paldanius kertoo.

Tommi jatkaa, että uutuus on nyt mallistossa leveämmissä U-auroissa, joihin Relax sopii. Käytännössä minimikoko on U-aurat, joissa on vähintään 900 millimetriä leveät jatkeet. Uudessa U-aurassa on käytännössä samanlainen perussiipi kuin ennenkin, johon on laitettu Relax­in mekanismi ja jousipakka. Periaatteessa asennus on mahdollinen tehdä auraan jälkeenpäinkin.

Kovametalliteriä piha-auroihin

Starkilla on testailtu kovametalliterien käyttöä taajama-auroissa. Perinteiseen verkkoterään verrattuna kokonaiskustannuksella ei kovametalliterillä pihakäytössä ole suurta merkitystä, mutta terän käsittelytyö vähenee.

Kahdessa osassa levittävä hiekoitin on kätevä

Aina ei voi hiekoituksessakaan miellyttää kaikkia kulkijoita, kun osa liikkuu jalan ja osa vaikka potkukelkalla. Tarkempaan ja valikoivaan hiekoitukseen on nyt paremmat mahdollisuudet. Starkilla on mallistossaan tarjolla hiekoitin, jolla voidaan hiekoittaa vain toista puolta tai molempia puolia kerrallaan. Levitintelan akseli on kaksiosainen ja akselin molemmissa päissä on hydraulimoottori.

Levitysleveyttä hallitaan sähköisellä kytkimellä, josta valitaan hiekoitus oikealle, vasemmalle tai molemmille puolille. Tämän lisäksi hiekoituksen määrää ohjataan yhdellä virtauksensäätöventtiilillä.

Tarvittaessa puoliskojen hiekoitusta voidaan rajoittaa myös siksi, että yhdellä säiliöl­lisellä päästään pidemmälle. Tällöin kevyen liikenteen väylä on ainakin osittain jo hiekoitettu. Myös kevätauringon sulattaessa kevyenliikenteenväyliä, toinen puoli saattaa olla jo sula, mutta toisella puolella on liukas paikka. Puolikkaalla työleveydellä hiekoituksessa saadaan ongelma monesti poistettua.

Starkin hiekoitin on itselastaava. Etenkin yksin etäällä muista hiekoitustyötä tekevälle itselastaavat mallit ovat käteviä, kun toista konetta ei tarvitse käynnistää lastaamista varten.

www.lametal.fi

Lue seuraavaksi