Uutiset

Yleinen

Uutta lietteenlevitykseen Kartanokoneelta

Jyväskylässä on maailman ensiesittelyssä Kartanokoneen osastolla U220/L132 Bomechin vetovannaslevitin Greenstar Farmer. Vannas sijoittaa lietteen maahan avattuun uraan.

Kartanokoneen osastolla on nähtävillä ensimmäistä kertaa maailmassa Bomech BV:n uusi Farmer lietteen vetovannaslevitin. Kyseistä levitintä on saatavilla 12- ja 15-metrisenä. Vetovannaslevitin on kevyt ja joustava vetää eikä se nosta maasta kiviä. Vetovannaslevitin ei ole myöskään eriyisen kulumis- tai rikkoutumisherkkä.

Uusi vannaslevitin kiinnitetään lähelle vaunua, jolloin vaunun painopiste muuttuu mahdollisimman vähän kuljetuksen ja levityksen aikana. Levitin on vielä kevyempi kuin Multi-malli. Uutuudessa ovat käytössä Bomechin tutut taittomekanismi, jouset ja jalakset, jotka ovat käytössä Multi-mallistossa.

Uutta järjestelmässä on parempi levittimen maaston seuranta. Sen mahdollistaa uusi puomiston ripustus, kellunta, jolloin paremmin toimivien nivelpisteiden avulla vantaat seuraavat tarkemmin maan pintaa. Tällöin myös levityksen tulos on tasaisempi. Uuden Farmer-sarjan levitin voidaan asentaa uusiin ja vanhoihin lietevaunuihin, kun levittimen asennus voidaan tehdä joustavasti vaunun kiinnityspisteiden mukaan. Bomechin vetovannaslevitin on monikäyttöinen, kun samalla vantaalla voidaan lietettä levittää mullokselle, viljan oraalle ja nurmelle.

www.kartanokoneet.fiLue seuraavaksi