Uutiset

Yleinen

Uusia tuulia Finncontilla

Virtolaisella Finncont Oy:llä puhaltavat uudet tuulet kasvun, fuusion ja organisaatiomuutosten ansiosta. Keihäänkärkenä yhtiöllä ovat tällä hetkellä turvalliset ympäristötuotteet ja sen kulmakivenä oma Finncont Design Studio®, tuotekehitystiimi, joka suunnittelee jatkuvasti uusia tuotteita asiakkaiden tarpeisiin.

Finncont Oy on vuonna 1974 perustettu kotimainen yritys, joka tarjoaa markkinoille teknisiltä ratkaisuiltaan ja ulkonäöltään kekseliäästi suunnitellut turvalliset ympäristötuotteet. Lisäksi yritys valmistaa tuotteita kemian- ja elintarviketeollisuuteen ja toimii sopimusvalmistajana muovituotteille muun muassa ajoneuvoteollisuuteen.

Fuusio ja muutoksia organisaatiossa

Tänä keväänä yrityksessä on tapahtunut paljon. Finncont Oy fuusioitui tytäryhtiönsä Finncont Luowia Oy:n kanssa ja Luowia® – tuotemerkin jätteenkeräyssäiliöt kuuluvat tällä hetkellä Finncontin ympäristötuotteisiin. Finncont Oy on valmistanut Luowia® – jätteenkeräyssäiliöt tytäryhtiölleen alusta alkaen sopimusvalmistuksena, joten fuusion ansiosta konsernin operatiivinen rakenne yksinkertaistui ja asiakkaiden saama kokonaispalvelu parantui.

Fuusion lisäksi muutostuulia yritykseen toivat organisaatiomuutokset, kun DI Jyri Partanen nimitettiin toimitusjohtajaksi tammikuussa 2017. Partanen toimi aiemmin yrityksen ympäristö- ja sopimusvalmistusliiketoiminnan myyntijohtajana ja on ollut talossa seitsemän vuotta. Toimitusjohtaja on ottanut uuden roolinsa vastaan innostuneena:

– Olen työskennellyt Finncontin tiimissä seitsemän vuotta, tunnen hyvin yhtiön liiketoiminnot ja ihmiset. Lähden uuteen tehtävään äärimmäisen motivoituneena, ja keskityn kannattavan kasvun tekemiseen, Jyri toteaa.

Jyri Partanen ja Hannu Ranta-Lassila

Yritys on kasvupolulla ja kasvun varmistamiseksi yritys vahvisti johtamisresurssejaan ja Hannu Ranta-Lassila nimitettiin varatoimitusjohtajaksi. Kannattava kasvu on yritykselle ykkösasia ja tavoitteena on kymmenen prosentin liikevaihdon nousu vuosittain.

Ympäristötuotteet ja Finncont Design Studio®

Turvalliset ympäristötuotteet ovat Finncontin keihäänkärki. Yritys panostaa voimakkaasti ympäristöteollisuuden tuotteiden kehittämiseen ja tuomaan markkinoille laadukkaita tuotteita vastaamaan asiakkaiden vaativiin tarpeisiin.

Tällä hetkellä valikoimissa on muovi- ja metallituotteita jätteiden keräykseen ja jätevesijärjestelmiin. Valikoimissa on UN- hyväksyttyjä ratkaisuja raaka- ja vaarallisten aineiden sekä polttoaineiden turvalliseen siirtämiseen ja varastointiin ja fuusion seurauksena myös Luowia® jätteenkeräyssäiliöt. Uutuustuotteina ovat hiekka-astiat ja 660-litrainen pyörällinen jäteastia.

Finncontilta on erikoisosaamista polttoainesäiliöistä ja niiden liittyvistä turvallisuus- ja viranomaisvaatimuksista. Osaamisen lisäksi tuotekategoria polttoainesäiliöistä on laaja ja tarjoamme ratkaisuja eri käyttötarkoituksiin: polttoainesäiliöitä varastointiin, kuljetukseen ja isojen työmaiden polttoainehuoltoon.

Finncont Design Studio® on Finncontin oma tuotekehitystiimi, joka mahdollistaa luovat ratkaisut ja nopeat tuotelanseeraukset. Kaikki ympäristötuotteet ovat yhtiön omien suunnittelijoiden käsialaa ja heillä on erityisosaamista viranomaisten hyväksyntävaatimuksissa.

Finncontin uusimpia tuotekehitysprojekteja on älyn lisääminen tuotteisiin. Tämä tarkoittaa uusimman teknologian hyödyntämistä ympäristötuotteiden tuotekohtaisten tietojen hankkimisessa asiakkaan omaan mobiililaitteeseen. Käytännössä tällaisia tietoja voivat olla esimerkiksi tuotteen sijainti, sisältö tai huoltotarve.

– Panostamme jatkuvaan tuotekehittelyyn, jotta voimme olla aina askeleen edellä kilpailijoitamme ja palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, Jyri summaa.

Finncont valmistaa toimivat säiliöt kuljetukseen ja varastointiin.

Lue seuraavaksi