Uutiset

Autot

Uusi VW Transporter on tässä!

Volkswagen-hyötyautot esittelee nyt uuden – kuudennen sukupolven Transporterin, joka valmistetaan Hannoverin hyötyautotehtaalla Saksassa. Valmistajan mukaan uudet tekniset ominaisuudet tarjoavat aiempaa parempaa turvallisuutta, taloudellisuutta sekä matkustus- ja ajomukavuutta.

T-sarjan klassista muotoilua on modernisoitu hienovaraisesti ja linjat ovat nyt aiempaa terävämmät ja suoremmat jatkuen auton etuosasta taakse. Uutuus on edelleen helposti tunnistettavissa tuttuun Volkswagen Transporter -mallisarjaan kuuluvaksi. Uusi Transporter on kehitetty ammattilaisille, ja Transporter-tuoteperheen muotoilun suunnittelussa onkin lähdetty liikkeelle pakettiautomallista. Sen rinnalle on kehitetty henkilöautoversiot – malliston huipulle laadukas Multivan, sekä niin kaupalliseen kuin yksityiskäyttöönkin soveltuva Caravelle. Sisätiloissa matkustamon istuinpaikat ovat erittäin hyvin räätälöitävissä tarpeen mukaan. Sähkötoiminen tavaratilan avaus- ja sulkemistoiminto on mahdollista tilata lisävarusteena.

Polttoainetaloudellinen moottorivalikoima

Uuteen  Transporteriin on saatavilla täysin uusia TDI-moottoreita, jotka täyttävät EU6-päästönormin. Nämä moottorit on kehitetty erityisesti vastaamaan hyötyauton vaatimuksiin, moottorin tulee olla pitkäikäinen ja vahva. 2,0-litraisten TDI-vaihtoehtojen teholuokat ovat 62 kW (84 hv), 75 kW (102 hv), 110 kW (150 hv) ja 150 kW (204 hv). Tarjolla on myös nelisylinterinen 2,0-litrainen bensiinimoottori, jossa on vaihtoehtoina 110 kW (150 hv) ja 150 kW (204 hv) teholuokat. Valmistaja kertoo uusien moottorivaihtoehtojen säästävän jopa 15 % polttoainetta verrattuna edeltäviin moottoreihin. Uusien moottorien yhteydessä on Start/Stop-järjestelmä vakiovarusteena.

Uutta ajomukavuutta ja turvallisuutta

Ajomukavuutta lisää mukautuva alustansäätö DCC. Ajoprofiili on nyt mahdollista valita vaihtoehdoista Comfort, Normal tai Sport. Kaikissa tapauksissa sähkösäätöiset iskunvaimentimet mukautuvat valitulle asetukselle sopiviksi. Uuteen Volkswagen Transporteriin, Caravelleen ja Multivaniin on valittavissa lisävarusteena ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist, jonka tehtävänä on vähentää peräänajoriskiä. Se tunnistaa tutkan avulla kriittisen etäisyyden edellä ajavaan ja auttaa näin lyhentämään jarrutusmatkaa. Vaarallisissa tilanteissa järjestelmä varoittaa kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkillä sekä tärisyttää jarrupoljinta. Mukautuva vakionopeudensäädin ACC mittaa etäisyyttä edellä ajavaan sekä auton suhteellista nopeutta. DSG-vaihteiston yhteydessä auto voi itsenäisesti hidastaa nopeutta tai jopa pysähtyä esimerkiksi jonoihin tai ruuhkiin. Hätäjarrutustoiminto City Emergency Brake toimii pienillä, alle 30 km/h, kaupunkinopeuksilla ja parantaa merkittävästi turvallisuutta. Jos kuljettaja ei näe estettä tiellä, järjestelmä automaattisesti jarruttaa ja varmistaa, että törmäysnopeus pienenee. Vakiovarusteena Transporteriin tarjotaan automaattinen monitörmäysjarrutus, joka käynnistää automaattisen jarrutuksen törmäyksen jälkeen seuraavien törmäysten estämiseksi.

Älykästä tekniikkaa 

Pimeällä liikkuessa ajomukavuutta ja turvallisuutta lisää Light Assist -valojärjestelmä, joka säätää automaattisesti lähi- ja kaukovalot tien valaistuksen ja vastaantulijoiden mukaan. Autoissa, joissa on monitoiminäyttö, on vakiovarusteena kuljettajan vireystilantunnistus, joka tunnistaa mahdolliset poikkeamat normaalista liikennekäyttäytymisestä ja suosittelee kuljettajaa pitämään tauon. Lisävarusteena on mahdollista saada digitaalinen puheenvahvistin, joka vahvistaa äänentoistojärjestelmän avulla kuljettajan ja etumatkustajan ääntä matkustamon puolelle, jolloin kuljettaja voi keskittyä ajamiseen.

Kaikkien Transporter-malliversioiden yhteydessä on mahdollista tilata 4MOTION-neliveto. Lisävarusteena on saatavilla myös alamäkiajon turvallisuutta ja helppoutta lisäävä alamäkihidastin. Perävaunua vedettäessä ajomukavuutta ja turvallisuutta lisää puolestaan elektroniseen ajonvakautusjärjestelmään kuuluva perävaunun vakautus. Kylmiin ja lumisiin olosuhteisiin uusi Volkswagen Transporter tarjoaa lisävarusteena lämmitettävän tuulilasin.

Suomeen kesällä

Kaikki uuden Volkswagen Transporterin infotainment-laitteet ovat saatavilla Bluetooth-handsfree-järjestelmällä varustettuna. Uudet 6,33 tuuman kosketusnäytöt on varustettu lähestymisantureilla, jolloin jo käden liike näytön edessä riittää aktivoimaan näytön. Myös pyyhkäisytoiminto selailun helpottamiseksi on käytössä. Uudet Volkswagen-henkilöautopuolelta tutut Discover Media ja Discover Media Plus -navigointijärjestelmät mahdollistavat uudet Car-Net-palvelut autoon.

Valmistaja kertoo, että viidennen sukupolven Transporteria myytiin kaksi miljoonaa kappaletta ympäri maailman yhdentoista tuotantovuoden aikana. T-mallisarjan koko 65 vuoden historian aikana sitä on myyty yhteensä noin 12 miljoonaa autoa.

Uusi Volkswagen Tranporter saapuu Suomeen kesäkuussa 2015, ja se ensiesitellään Logistiikka ja kuljetus 2015 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Lue seuraavaksi