Uutiset

Yleinen

Uusi traktoreiden maailmannopeusennätys

Uusi traktorien maailman nopeusennätys syntyi kahden pohjoisten olojen erikoisvalmistajan toimesta. Nokian Renkaat ja Valtra ajoivat huiman ennätyksen Suomen Lapissa lumella ja jäällä. Traktoria kuljetti varmoin ottein moninkertainen rallin maailmanmestari Juha Kankkunen. Uudeksi ennätykseksi kirjattiin 130.165 km/h (80.88mph) ja se ajettiin Vuojärven varalaskukentällä, Pohjois-Suomessa. Ennätysyrityksen takasi maailman ensimmäinen traktoreiden talvirengas, Nokian Hakkapeliitta TRI (440/80R28 151D & 540/80R38 167D) ja Valtra T234.

– Olen aiemmin tehnyt huippunopeustestejä erilaisilla autoilla, mutta nyt ensimmäistä kertaa traktorilla ja heti tuli maailmanennätys! Renkaat ja traktori toimi todella hienosti, vaikka keli olikin haastava, summaa Juha Kankkunen uudesta ennätyksestä.

Nokian Renkaiden talvirengasvalikoimaa laajennettiin kattamaan traktorit kun Hakkapeliitta TRI lanseerattiin keväällä 2014. Hakkapeliitta TRI on lamelloitu ja pintamallin suunnittelussa on keskitytty hakemaan pintaan mahdollisimman paljon pitoa lisääviä särmiä. Tällaisissa nopeuksissa on ensisijaisen tärkeää että rengas on vakaa ajettava ja omaa erinomaisen pidon tiehen. Nokian Renkaat oli ensimmäinen maailmassa, joka esitteli palakuvioisen renkaan traktoreihin yli 10 vuotta sitten.

Tulokset, kuljettaja ja paikka

Nokian Renkaat, Valtra ja Kankkunen tekivät traktorien maailman nopeusennätyksen Suomen haastavissa talvisissa olosuhteissa! Uusiksi ennätyslukemiksi kirjattiin 130.165 km/h!
Ennätys ajettiin 19. helmikuuta 2015 Vuojärven varalaskeutumiskentällä, n. 20km Sodankylästä Rovaniemelle päin. Suoran kokonaispituus oli 2330 metriä ja keskelle suoraan asetetun nopeusmittausportin pituus 50 metriä.

Guinness World Records -organisaatio määrittelee tarkat säännöt maailman nopeimmalle traktorille. Traktorin pitää ajaa yhden tunnin sisällä nopeusmittausporttien läpi molempiin suuntiin. Aika, joka traktorilla kuluu kulkea 50 metrin välille asetetun nopeusmittausportin läpi, mitataan. Maailmanennätys lasketaan noiden kahden mittauksen keskiarvona. Traktorilla otettiin lentävä lähtö.

Maailman parhaiden talvirenkaiden ja traktorin valmistajat tuntevat ja taitavat ääriolot

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja. Yhtiö kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan viimaan ja pakkaseen jo vuonna 1934. Kaksi vuotta myöhemmin pohjoisen talveen syntyi Nokian Hakkapeliitta, joka on jo legenda kaikkialla, missä talvi ylipäänsä tunnetaan. Ainutlaatuiset keksinnöt ovat nostaneet Hakkapeliitat lehtitestien korkeimmille korokkeille vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Suomalainen Valtra on ollut syntymästään saakka tunnettu suorituskyvystään ääriolosuhteissa. Nopein traktori –testi ajettiin uudella T-sarjalla, jota jo ennen markkinoille tuloa testattiin yli 40 000 tuntia kaikissa mahdollisissa olosuhteissa, kentällä ja laboratoriossa, pohjoisen pakkasissa ja etelän kuumuudessa. Kestävyys, korkea suorituskyky ja ajomukavuus ovat olleet tuotteelle asetetut pääkriteerit jo kehityksen alkuvaiheesta alkaen. Uusi T-sarja tuli myyntiin marraskuussa 2014.

Maailman nopein traktori 2015

Katso videot ja lue lisää maailmanennätyksestä: www.nokiantyres.com/FastestTractor2015
Kuvia ennätyksen tekemisestä: www.nokiantyres.com/FastestTractor2015photos

Lue seuraavaksi