Uutiset

Yleinen

Uusi ratkaisu urean säilöntään – kotimainen Ursukka pitää lisäaineet juoksevina

 

Pakokaasuun suihkutettavien lisäaineiden käyttö lisääntyy myös maataloudessa vauhdilla ja esimerkiksi AdBlue-säiliöt ovat tuttuja jo monille urakoitsijoille. AdBlue jäätyy 11 pakkasasteessa, joten sen säilytykseen tulee kiinnittää huomiota. Perhossa toimiva Humater Oy on nyt tuonut markkinoille siirrettävän Ursukka-ureakaapin, jossa lisäaineet säilyvät juoksevina ja varastointi on turvallista sekä täyttö helppoa.

Ajatus lisäainekaapista sai alkunsa kun lapualainen maanviljelijä ja monessa mukana oleva idearikas Antti Leikkola osallistui kasvinsuojelukoulutukseen vuonna 2011. Hän näki  kasvinsuojeluaineille suunniteltuja kaappeja ja saman tien heräsi ajatus vastaavanlaisesta tuotteesta Suomen markkinoille.

Yhteistyössä Humater Oy:n kanssa syntyi lukittava, 50 millisellä uretaanieristyksellä varustettu kaappi, johon sopii mainiosti 200 litran lisäainetynnyri. Lämmitettävä säiliö on helppo siirtää vaikkapa polttoöljysäiliön viereen lavansiirtovaunulla tai trukkipiikeillä. Kaappiin on myös helppo kytkeä valaistus sekä sähköpumppu, mitkä helpottavat ja nopeuttavat käyttöä.

Ursukka sijoitus tulevaisuuteen

Maanviljelijälle tai urakoitsijoille loistavasti soveltuva Ursukka osoittaa vastuuta turvallisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Kaapin kokonaispaino jää alle 200 kilon, joten sen siirreltävyys sujuu vaivatta. Ursukka on myös hyvin muunneltavissa, sillä sen voi varustaa haluamillaan hyllyillä ja myös lukitusvalinta on asiakkaan valittavissa. Leikkola ja Humaterin Jaakko Humalajoki kertovat, että kaappi on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja jo nyt kauppoja on syntynyt runsaasti. Miehet kertovat, että erityisesti Varsinais-Suomen isännät ja urakoitsijat ovat ottaneet uutuustuotteen ennakkoluulottomasti vastaan.

Ursukka on hinnoiteltu maltillisesti ja kontin hinnaksi ilman rahtia tulee noin 1 700 euroa. Humater Oy:ssä luvataan, että toimitusaika Ursukalle on ainoastaan pari viikkoa, riippuen tietenkin varustelun, kuten valaistuksen tasosta.  Uutuustuote kiinnostaa varmasti myös uusien traktorien omistajia ja niinpä kaappiin oli mahdollisuus tutustua esimerkiksi Sarka-messuilla Seinäjoella helmikuun alussa.

Bio-Cooler-kontti  ratkaisee eläinbiomassan käsittelyn

Humater Oy valmistaa myös eläinperäisen biomassan keräilyyn helppokäyttöisiä, energiaystävällisiä ja kestäviä Bio-Cooler-kontteja. Ne on kehitetty yhteistyössä Honkajoki Oy:n kanssa ja se täyttää EU:n viranomaismääräykset sekä ympäristölupakriteerit.  Konteissa käytetään laadukkaita Lumikon kylmäkoneita ja valinnanvaraa kokojen suhteen on runsaasti. Bio-Cooler 12 soveltuu yhden naudan kokoisiin kuormiin ja isoimmassa päässä on Bio-Cooler 30-terminaalikontti, jonka sisälle mahtuu auton vaihtolava. Myös varustelun tason voi valita tarkoin ja suurimpana asiakaskuntana tuotteella ovat sikalat, vasikkakasvattamot sekä broileri- ja kalkkunatilat


Lue seuraavaksi