Uutiset

Yleinen

Uusi Leguan-henkilönostin esitellään

Leguan toi vuonna 1994 markkinoille ensimmäisenä maailmassa itsekulkevan tukijaloilla varustetun kompaktin henkilönostimen. Yrityksen strategia ei ole kahdessakymmenessä vuodessa muuttunut, vaan Leguan jatkaa uuden mallin myötä pioneerina ja keskittyen ainoastaan itsekulkevien henkilönostimien valmistukseen.

Vaikka konsepti onkin pysynyt samana, Leguan 135 tuo markkinoille paljon uutta. “Halusimme päivittää mallistomme uusimmalla teknologialla ja yhdistää sen Leguanin konseptiin. Uusi tekniikka tuo mukanaan paljon ominaisuuksia jotka parantavat käytettävyyttä, turvallisuutta ja tehokkuutta”, sanoo Leguan Oy:n toimitusjohtaja Antti Otava.

Leguan 135 tarjoaa kompaktin paketin tehokkuudesta ja ulottuvuudesta tinkimättä. Nostimen suurin sivu-ulottuma yltää 6,8 metriin ja korkein työskentelykorkeus on 13,2 metriä. Turvallinen korikuorma koko työsketelyalueelle on 140 kg ja rajoitetulla alueella 230 kg. Koneessa on jatkuva puomin asennosta riippumaton korikuorman valvonta.

Nostimen vakiovarusteisiin kuuluu kauko-ohjain. Tämä mahdollistaa koneen turvallisen liikkumisen vaikeassakin maastossa. Samalla ohjaimella tehdään myös koneen pystytys tukijaloille sekä kaikki nostot.

Koneen pystytys onkin tehty mahdollisimman helpoksi – kauko-ohjaimesta yhden napin painalluksella. Tukijalkojen liikevara on suuri, joten nostinta voidaan käyttää turvallisesti hyvinkin kaltevalla pinnalla. Jokaisessa tukijalassa on paineen tunnistava tukijalkavalvonta.

Leguan 135:n voimanlähteenä toimii Hondan bensiinimoottori ja lisävarusteena 230V sähkömoottori. Kuten kaikki Leguanin mallit, myös 135 on saatavana sekä tela-alustalla että nelivetoisena pyöräalustalla. Lisätietoja Leguan 135:stä tullaan julkaisemaan Apex-messuilla ensiesittelyn yhteydessä. Nostin esitellään Suomessa syksyllä FinnBuild messuilla.

TP

Lue seuraavaksi