Uutiset

Yleinen

Uusi Fendt 500 Vario

Fendt esitteli 125-165 -hevosvoiman luokkaan sijoittuvan traktorisarjan, joka sopii luontevasti 400- ja 700-sarjojen väliin. Useita isoista Fendteistä tuttuja ominaisuuksia on tuotu tähän uuteen Fendtin keskikastin koneeseen.

Tarjolle tulee kolme tehoversiota: 512 Vario, 513 Vario, 514 Vario sekä 516 Vario. Moottorina näissä on 4,04-litrainen diesel, jonka Euro 3b -päästötason saavuttaminen on otettu haltuun SRC-tekniikalla. Moottori on siis Deuzin valmiste eikä ehkä odotuksissa ollut konsernin oma linnavuorelainen vaihtoehto.

Perusvarusteluversio on pitkälle vastaava kuin nykyinen 400-sarja. Uutta 500-sarjalaisissa ovat moottori, ohjaamo ja esimerkiksi 7” kosketusnäyttö. Tämä näyttö on kuitenkin kevyempi versio kuin Profi-malleissa eikä siihen ole mahdollista esimeriksi liittää kameroita. Hydrauliikka Powerissa on nelilohkoinen ja pieniä eroja on myös sisustuksessa, kuten lisämatkustajan penkki on Profi-malleissa taittuvalla selkänojalla.

Merkittävä ero tultaessa Profi-malleihin on sähköjärjestelmä, joka näissä on väyläohjattua. Sen myötä näihin versioihin on saatavana mahdollisesti ensi kesänä tuleva CargoProfi-valmius, eli mahdollisuus asentaa varta vasten Fendtin väyläohjattuihin malleihin suunniteltu etukuormain. Järjestelmä mahdollistaa myös esimerkiksi kevennyksen nostolaitteille, jolloin paineensäätö maata vasten saadaan säädettyä propo-venttiilillä, jolloin maatuntuma saadaan optimaaliseksi.

ProfiPlus tuo mukanaan esimerkiksi suuremman kosketusnäytön ja VarioGuide-valmiuden niin pitkälle, että antennin ja signaalin hankkimisella järjestelmä on valmis toimintaan. Myös vielä tulevaisuutta olevalle kahden traktorin ohjausjärjestelmälle on tässä valmiudet.

Juha KuusjärviLue seuraavaksi