Uutiset

Yleinen

Uudistunut Avantin harjasarja

Avat avoharja

Avant Tecno on uudistanut harjasarjansa kokonaisuudessaan ja on valmis kevään harjakauteen. Uusissa harjoissa on panostettu tehokkuuteen ja käytännöllisyyteen sekä käytön helppouteen ja ominaisuuksien monipuolisuuteen. Harjatyypeissä on tapahtunut useita muutoksia ja sarja on myös saanut vahvistusta täysin uudesta kauhaharjasta. Avantin harjauskoneissa käytettävien harjojen ulkonäkö ja ominaisuudet ovat uudistuneet: säädöt, kestävyys ja työteho ovat parantuneet.

Avant avoharja

Avoharjasta on saatavilla kolme mallia, kapein malli on työleveydeltään 1,1 metriä. Keskikokoinen malli on 1,5 metriä leveä ja levein malli on 2 metriä leveä. Harjasten halkaisija on suurempi kuin vanhoissa malleissa, mikä mahdollistaa lumen kauemmas harjaamisen sekä esimerkiksi hiekotussoraa tai roskia harjattaessa hiljaisella pyörintänopeudella työskentelyn. Harjoissa on varusteena sähköinen harjankääntö: moottorin kierrokset eivät siis vaikuta harjan kääntönopeuteen tai voimaan. Myös harjan kelluntamekanismi on täysin uudistunut. Harja lepää työasennossaan suoraan harjasten päällä, eikä harjassa ole lainkaan pyöriä. Koko harja-akseli kelluu vapaasti ylös alas, jolloin harjakset ovat aina sopivassa paineessa maata vasten. Avoharja sopii loistavasti myös yksityiseen käyttöön.

Avant keräävä harjalaite

Keräävä harjalaite on tarkoitettu ammattimaiseen kiinteistönhoitoon ja laajoille harjausta vaativille alueille. Uudessa harjalaitteessa on tukeva runkorakenne ja yli kaksinkertainen keräyssäiliö vanhaan malliin verrattuna sekä Avantin mallisuojattu Optifloat-kellunta. Kellunnan ansiosta harja seuraa maan pintaa tarkasti, harjausjälki paranee ja työskentely on helppoa. Harjalaitteessa on lisäksi kelluva harja-akseli, joka varmistaa harjan optimaalisen maakosketuksen, vaikka harjattava pinta olisi epätasainen. Kelluva harja-akseli vähentää myös huoltotoimenpiteiden tarvetta, koska kuluessaan harja-akseli säätyy automaattisesti alaspäin. Harjalaitteen tiivis runkorakenne minimoi ohiharjauksen käännöksissä ja vähentää pölyn muodostumista harjalaitteen ulkopuolelle. Harjaan on lisäksi saatavana omalla vesisäiliöllä ja vesisuihkulla toimiva kasteluyksikkö pölynsidontaa varten.

Avant kauhaharja

Kauhaharja on täysin uusi tuote Avantin mallistossa. Se soveltuu hyvin monenlaisiin käyttöympäristöihin, koska sen avulla voi kerätä monenlaista ja -muotoista materiaalia, mikä ei muilta harjatyypeiltä onnistu. Harja sopii yhtä hyvin niin rakennustyömaiden rakennusjätteen keräämiseen kuin yleiseen pihan siistimiseenkin.  Harjan toiminta-ajatus on, että edessä on avoin harja ja takana suuri kauhan muotoinen säiliö. Keräyssäiliö tyhjennetään kauhan tavoin nostamalla ensin harjaosa hydraulisesti ylös ja sen jälkeen kippaamalla roskat pois. Harjaustulos on paras taaksepäin ajettaessa, mutta harjaa voi käyttää myös eteenpäin ajaen, varsinkin jos tarkoituksena on kerätä isoja roskia. Kauhaharja on varustettu kellunnalla, joka antaa keräyssäiliön huulilevyn levätä vapaasti maata vasten. Tästä syystä kuormaajaan asennettavaa puomin kelluntaa ei käytön yhteydessä tarvita.

TP

Lue seuraavaksi