Uutiset

Yleinen

Turussa Konekierroksella

Turussa konepäivillä on yleensä paljon väkeä. Niin oli AGCO Suomen konekierroksellakin, joka järjestettiin perjantaina 1. maaliskuuta Turussa. Samaan aikaan pihan toisella puolella Turun Konekeskuksella oli omat konepäivät.

AGCO Suomen kiertueella on mukana yhteistyökumppaneita kuten Tume, jonka kylvökone on kuvassa Valtran A-sarjalaisen perässä. www.valtra.fi, www.tumeagri.fi

Turun AGCO Suomen toimipiste on yksi niistä, missä AGCOlla on oma huolto. Myynnin tilat ovat avarat. 

Sonja Turtia esittelemässä Uddeholmin tuotteita.

Etualalla lumiaurojen tassuihin tarkoitettu kulutuspala, jossa kuppi hitsataan auran runkoon ja tappipuoli lautaseen. 

Turun konekeskuksen puolella oli esillä mielenkiintoinen uutuus, Stihlin moottorisaha ilman perinteistä kaasutinta, mikä toimintatavaltaan on tiettävästi ensimmäinen maailmassa. Kyseessä on ruiskutustekniikalla polttoaineensa syöttävä saha, jolloin moottoriohjaus on mahdollista saada tarkemmaksi kuin perinteisellä kaasutintekniikalla. Sahassa on voimaa ja vääntöä tasaisesti, vaikka saha on kuormitettuna. Sylinteritilavuus sahassa on 79 cm3 ja kyseessä on 5 kW -tehoinen moottori. Vakiovarusteinen saha toimitetaan 20-tuumaisella laipalla. Stihlin sahan tyyppi on MS 500i.

Kaasutin on tässä sahassa jäänyt tarpeettomaksi. Kyseessä lienee maailman ensimmäinen moottorisaha missä on käytössä ruiskutustekniikka. Sahaa esittelee Asko Vesamo Turun Konekeskukselta. Käynnistys on yksinkertaista; kahdeksan kertaa pumpataan, puolipuristus päälle ja kiskaistaan kahvasta.

 

Lue seuraavaksi