Uutiset

Yleinen

Turun Konekeskuksen ja Konefarmin konepäivät Turussa

Konepäivillä on harvoin erikoisia uutuuksia esillä. Turussa kuitenkin ensiesiteltiin traktoriammattilaisille mielenkiintoinen uutuus, lapinlahtelaisen Lametal Oy:n kotelorakenteinen Stark perävaunu.

Starkin perävaunut ovat vankasti tehtyjä ja järeämmät MV 17 ja MV 20 perävaunut ovat etenkin maansiirtourakoitsijoiden kehumia.
– Yhtään vaunua ei ole tullut takaisin, vaikka on annettu takuu, että tyytymättömät voivat vaunun palauttaa, kertoo Kimmo Kärki Lametalilta.

Nyt mallisto laajenee 16-tonnisiin vaunuihin, kun tarjolla on uudella rakenteella tehdyt perävaunut. Kotelorakenteista perävaunua on mahdollista hankkia kahta eri tyyppiä -yleisvaunu YV16 tai maansiirtovaunu MV 16.

Yleisvaunu YV 16 on tilavuudeltaan 18 kuutiota ja rehukasetilla tilavuus kasvaa 28 kuutioon. MV -mallin maansiirtovarustuksella vakiolava on 8,7 kuutiota, mutta tilavuutta voidaan kasvattaa lisäkaseteilla. Omapainoa vaunuilla on 3300 kilon luokkaa. Kantavuudeltaan vaunut sijoittuvat 16 tonnin luokkaan, kun akseliväli perävaunussa on 140 senttiä. Lain mukaanhan tuolloin akseleiden kautta tiehen saa kohdistua enintään 18 tonnin kuorma ja vetokoukun kautta kolme tonnia traktorille.

– Yleensä tieliikenteessä painorajat tulevat vastaan etenkin maansiirtourakoitsijoilla. Kun perävaunun rakenteita on kevennytty lujuudesta tinkimättä, hyötykuormaa on saatu lisättyä, jolloin kuutioita saadaan taas päivässä liikkumaan enemmän, perustelee Kimmo uutta rakennetta.

Vääntölujan kotelon sisään on sijoitettu myös letkut ja johdot, jolloin ne eivät vahingoitu rankassakaan menossa.

Suurlujuusterästä

– Perävaunun runko on kevyempi kuin normaalin tikapuurunkoisen perävaunun, kun runko on tehty koteloksi suurlujuusteräksestä, Kimmo kertoo. Tällaiselle vaunulle on ollut kysyntää nimenomaan hieman kevyempään urakointiin ja maatalouteen.

Vakiona YV/MV 16 -perävaunussa on 560 milliä leveät renkaat, mutta tarvittaessa leveys voi olla myös 710 milliä. Vakiona perävaunuissa on jarrut etuakselilla, mutta liikennetraktorikäyttöön jarrut asennetaan myös taka-akselille. Nelipyöräjarrut eivät ole huono vaihtoehto normaalikäyttöönkään hankittavalle perävaunulle.

Maansiirtolavan pohja on vakiokokoonpanossa viisi milliä, mutta mahdollisuus on hankkia perävaunu myös kuuden ja kahdeksan millin Hardox -pohjalla.

Lue seuraavaksi