Uutiset

Yleinen

Tume-Agri myy uudet ja kunnostetut kylvökoneet

Tume-Agri myy kylvökoneet suoraan asiakkaalle ilman välikäsiä. Se on monessa tapauksessa kaikkien etu, kun käytännössä kaikki uudet kylvökoneet myydään räätälöitynä. Aikoinaan ennakkotilaukset keskusliikkeiltä olivat mittavat, mutta muutokset ovat tulleet kylvökonekauppaankin. Asiakkaan kanssa käydään varustelista tarkkaan läpi, jotta asiakkaalle saadaan hieman ennakoidenkin tulevina vuosina toimiva kone.

Se, että Tume-Agri myy uusia koneita asiakkaille, tarkoittaa sitä, että vaihdossa tulee monesti käytetty kone, joka on ainakin joltain osin ajettu lähes loppuun. Joskus moni kohta koneesta on heikossa hapessa.

-Tumen koneiden etu on vuosia ollut tukeva rakenne ja pulverimaalaus, joka pitää peruskoneen kunnossa. Kuluvat osat kuluvat joka tapauksessa etenkin riippuen maalajeista. Vantaat ajetaan jossain vaiheessa loppuun ja kiekkojen halkaisijakin kummasti pienenee vuosien varrella, kun metallia jää maaperään. Myös voimansiirto ja syöttölaitteet kuluvat vähitellen, kun siemen- ja lannoitemassa virtaa koneesta läpi, Heikki Sola Tume-Agrilta muistuttaa.

Tässä on isännän kone ja vaihdetaan pyörän laakerit. Taustalla Heikki Sola.

-Meidän järjestelmän etu on se, että vaihtokoneet voidaan kunnostaa kylvöön vaikuttavilta osiltaan uudenveroiseksi, kun alle vaihdetaan uudet vantaat, renkaiden laakerit, voimansiirto ja syöttölaitteet. Kone näyttää päällisin puolin toki samalta vanhalta, mutta kone pelaa lähes kuin uusi, Heikki vakuuttaa.

Asiakkaat ostavat toki vaihtokoneen, mutta samalla voidaan sopia, siitä miten paljon konetta kunnostetaan. Tehtaan pihassa valmiiksi oleva kone on nopea tarkastaa ja tämän jälkeen voidaan tehdä korjaussuunnitelma.

-Osa asiakkaista haluaa ostaa osat itselleen ja vaihtaa kuluvia osia itse, kuten lannoitevantaiden kärjet. Sekin sopii meille, Heikki toteaa.

Tehdaskunnostus

Meillä kunnostetaan vuosittain monia asiakkaiden omia koneitakin. Kun tehtaalla kone saadaan sopivalle työkorkeudelle ja osat ovat lähellä, varsinainen kunnostus käy yleensä parissa päivässä ja turvallisesti, kun kone saadaan nostettua sopivaan asentoon.

Esimerkiksi nyt on kunnostuksessa noin 3200 hehtaaria kylvetty Gemini, joka on laitettu kuljetus- ja työasentoon luultavasti noin 1000 kertaa. Koneesta tarkastetaan kaikki laakerit ja Gemini saa uudet vantaat, jotka eivät kuitenkaan olleet aivan lopussa.

Pusulalaisen Leppäkosken Jussin Geminillä on kylvetty noin 3200 hehtaaria ja kuusimetrinen (2*3m) yhdistelmä on laitettu noin 1000 kertaa siirtoajosta kylvökuntoon ja takaisin. Nyt tarkastetaan laakerit kiekoista, pyörän laakerit ja kuluneet vaihdetaan uusiin. Samalla tarkastetaan syöttölaitteet.

-Kevät on kiireistä aikaa kunnostuksissa, joten yhtään uutta vaihtokonetta ei ehditä enää laittaa kuntoon, Heikki lupaa. Toukotöiden jälkeen kunnostukseen voidaan taas ottaa uusia koneita enemmän, jolloin kylvökone on kunnossa syyskylvöille.

Yksi kunnostuksen kohde on pyörästöt ja niiden laakerit. Aikoinaan laitettiin kylvökoneisiin kestovoideltuja laakereita, kun hankintahintaa piti saada edullisemmaksi. Nyt ne on ajettu väljäksi ja moni vaihdattaa laakerit voideltaviin, jolloin käyttötunteja saadaan huimasti lisää.

Meillä tehtaalla ymmärretään, jotta kiireaikana voidaan vaihtaa työpistettä vaikka tuotannosta kunnostukseen. Tämä nopeuttaa kunnostettavien koneiden valmistusta, kun sesonki painaa päälle pellolla. Tämä on seikka, mistä haluan porukkaa kiittää, Heikki painottaa.

Kuvan Tumen vaihtokone on ostettu helmikuussa ja tämän jälkeen asiakkaan toiveiden mukaan koneeseen on vaihdettu uudet kiekot lannoite- ja siemenpuolelle. Käytännössä tällä koneella ajetaan yhtä monta hehtaaria kuin uudella vastaavalla, kun syöttölaitteet ovat kunnossa.

Vaihtokoneissa tarkkana

Tume-Agrin listoilla on tähän mennessä myytynä 117 vaihtokonetta, joista pihassa kuljetusta odottavia on tälle kaudelle vielä kolmisenkymmentä.

Yhden asian Heikki haluaa muistuttaa, kun vaihtokonetta ostaa. Koneen taustat kannattaa selvittää ennen hankintaa ja tutkia vaihtokone huolella. Aikoinaan hankittiin esimerkiksi Baltiaan Saparth-tuella koneita, joilla ajettiin huimia määriä hehtaareita. Koneet olivat olevinaan asiakkaille halpoja ja siksi kaikkia koneita ei juurikaan huollettu. Sittemmin näitä koneita on palautunut Suomeen.

-Monilla niillä vain kylvettiin. Esimerkiksi meillä on 2010-mallinen kone, jossa oikeastaan kaikki kuluvat osat ovat loppu. Meille se tuli vaihtokoneena, mutta tiedämme varoa näitä koneita ja hinta on sen mukainen. Näistäkin koneista saadaan toimivia koneita, kun kaikki kuluvat osat vaihdetaan. 

Tume-Agrin tuotantotiloissa on laitettu linjastoja uusiksi, kun koneiden koot ovat kasvaneet. Kun koneita lukumääräisesti myydään vähemmän, on nyt esimerkiksi kolmen linjan järjestelmä vaihdettu kahteen linjaan ja tilaa on enemmän.

Hitsaus laitettiin myös uusiksi ja nyt hitsauspisteissä on parempi yleisvalaistus. Hitsaamon kaverit osallistuvat myös tuotteiden suunnitteluun, koska ammattilaisilta saadaan oikeat neuvot suunnitteluun, jotta kokoonpano on mahdollisimman helppoa. Tume-Agrilla on hitsareita jo kolmatta polvea töissä, Heikki kertoo.

KATSO LISÄÄ Tume Geministä

Lue seuraavaksi