Uutiset

Yleinen

Tractor Pulling EM – Johanna Harlevi mestariksi, Matti kolmanneksi

– Alku näytti todella surkealta, kun Doris sammui kaksi kertaa lähtöviivalle. Olin onneksi ensimmäisenä vetäjänä, joten ensimmäinen yritys meni koevedon piikkiin. Olo oli kuitenkin luottavainen, sillä kolmanteen vetoon lähtiessäni tiesin missä vika oli ollut ja että se oli saatu korjattua, kertoi Johanna.

Isä-Pekalla ei ollut yhtä hyvää onnea, sillä Sigma Powerista hajosi vaihdelaatikko ensimmäisellä vedolla. Tiimin Countdown sijoittui kuudenneksi. Valtrojen hyvän menestyksen kruunasi hollantilaistiimin Next Sensation, joka nappasi hopeamitalin.

– Doriksen moottori vaurioitui viikko sitten Euro cup -kisassa Ranskan Bouconvillessä, kun yhden sylinterin vesisuutin oli tukkeutunut. Pakko myöntää, että remontin kanssa tuli pieni kiire, kun ajomatkoihin Ranskasta Kälviälle ja taas Ruotsiin meni oma aikansa. Ehdimme kuitenkin ottaa muutaman koevedon ennen kisaa, kertoi Pekka.

Dorikseen, Sigmaan ja Caesariin on viime viikkoina vaihdettu uudet turbot, jotka mm. paremman laakeroinnin ansiosta antavat noin yhden barin enemmän ahtopainetta kuin vanhat turbot. Traktoreiden uudehkoja renkaita on myös pehmitetty eri keinoin, mm. ajamalla pienillä ilmanpaineilla pitkähköjä matkoja. Myös moottorin venttiilejä on kehitetty.

Tiimillä on tiedossa kiireinen viikko ennen ensi viikonloppuna Hollannin Bakelissa ajettavaa Euro cupin finaalia. Cup-pisteissä parhaimmissa asemissa on Sigma Power, johon pitää tehdä viikon aikana vaihteistoremontti Next Sensation -tallin kotipajassa. Euro cupin pistetilanne on niin tiukka, että tiimi voi periaatteessa yltää vaikka kaksoisvoittoon, mutta toisaalta on myös mahdollista jäädä täysin ilman mitaleitakin.

 

Lue seuraavaksi