Uutiset

Yleinen

Tienhoidon tunnustuspalkinnot jaettu

Tienhoito

Talvihoidon urakoitsija -tunnustuspalkinto myönnettiin nyt ensimmäisen kerran Talvitiepäivillä Jyväskylässä. Palkinnon sai urakointiyritys Rasmira Oy, joka sijaitsee Nummi-Pusulassa.  

Tunnustuspalkinto on kiertopalkinto. Se myönnetään Talvitiepäivät-tapahtuman yhteydessä yritykselle tai toiminimelle, joka pitkäaikaisella toiminnallaan tai muulla erityisellä tavalla osoittautunut teiden ja katujen talvihoidon osaavaksi urakoitsijaksi.  Perusteena on, että urakoinnissa korostetusti on esillä tekemisen ja menetelmien laatu, työn ja liikenteen turvallisuus sekä koneiden ja laitteiden korkea tekninen ja innovatiivinen taso.  

Palkinnon saanut Rasmira on keskisuuri urakointiyritys, joka on kehittynyt ammattimaisella otteella luotettavaksi teiden talvihoidon erityisosaajaksi. Urakoinnin laatu ja tehokkuus perustuvat muun muassa uusimpien laitekokonaisuuksien hallintaan ja menetelmiin, joilla tarkkaan seurataan työn suoritusta. 

Arctic Machine Oy:n lahjoittaman palkinnon luovuttivat Suomen Tieyhdistyksen puheenjohtaja Juha Marttila ja toimitusjohtaja Jaakko Rahja sekä Arctic Machinen toimitusjohtaja Juha Jääskelä.

KUNNOSSAPITÄJÄ -palkinto on tunnustus henkilölle, joka on pitkäaikaisella toiminnallaan tai muulla erityisellä tavalla edistänyt teiden ja katujen kunnossapidon ja erityisesti talvikunnossapidon osaamista tai tekniikkaa.  

Talvitiepäivillä 2014 Jyväskylässä Kunnossapitäjä-tunnustuspalkinto myönnettiin nyt toista kertaa. Palkinnon sai diplomi-insinööri Ville Alatyppö. Hän on ylläpitoyksikön johtajana Helsingin kaupungin tuotantoyksikkö STARAssa. Sitä ennen hän oli rakennusviraston puisto-osaston toimistopäällikkö.  

Alatyppö on tullut erityisen tunnetuksi Helsingin katujen talvikunnossapidon kehittäjänä. Suurten lumivuosien talvina hän on ollut lähes päivittäinen kasvo TV:ssä ja radiossa kertomassa lumen aurausten ja kuljetusten edistymisestä kaupungin alueella. Päällysteet, kadun rakenteet ja mm. hiljainen asfaltti ovat hänen muita osaamisalueita. 

Palkinnon luovuttivat Suomen Tieyhdistyksen puolesta puheenjohtaja Juha Marttila ja toimitusjohtaja Jaakko Rahja.

TP

Lue seuraavaksi