Uutiset

Yleinen

TEKO-kuivalannanlevitysvaunut

Pitkä markkinointiyhteistyö näkyy tuotteiden suunnittelussa. Niiden mitoitus ja ominaisuudet sopivat kappalemääräisesti suurimpiin kokoluokkiin pohjoismaiden markkinoilla. Pitkien sarjojen ja yksinkertaisen tekniikan avulla saavutettu edullinen hinta on osaltaan edesauttanut tuotteiden menekkiä.

Mallisto

Yrjö Tenkanen Oy: tuontivalikoimaan kuuluvat mallit 8–14 tonnia, joista suurimmat esiteltiin viime syksyn KoneAgria -näyttelyssä. Suomeen tuotavat vaunut on varustettu vakiona reilunkokoisella rengastuksella ja hydraulisilla jarruilla.

Erityisesti vaunuissa kiinnittää huomiota levitinkelojen, nivelakseleilla toteutettu järeä voimansiirto ja hydraulinen pohjakuljetin. Molemmat ovat ominaisuuksia, jotka vähentävät huoltokohteita ja ennen kaikkea potentiaalisia remonttikohteita merkittävästi. Hydraulinen pohjakuljetin tekee levityksen aikaisesta syötön säätämisestä nopeaa ja tarkkaa.

Levitinkeloja on kolmea tyyppiä. Neljällä pystykelalla päästään 6–8 metrin levitysleveyteen ja kahdella pystykelalla 8–12 metriin. Suurimpaan, jopa 20 metrin levitysleveyteen päästään kahdella vaakakelalla ja kahdella levityslautasella varustetulla versiolla, jossa myös levitystarkkuus on omaa luokkaansa.

Kimmo Alakoski

Lisätietoa TEKO -vaunuista saatte maahantuojan nettisivuilta
www.yrjotenkanen.fi
Lue toinen artikkeli TEKO-vaunusta Yritysuutisia-sivulta

 

Lue seuraavaksi