Uutiset

Yleinen

Tecalemit Environment Oy – Nilfisk-Alto-painepesurit syyshuoltoihin

Viime vuodenvaihteessa 70-vuotias Oy Tecalemit Ab jakautui viideksi osakeyhtiöksi ja Tecalemit Environment Oy jatkaa pesureiden ja imureiden myyntiä Suomessa. Painepesureiden kanssa Nilfisk-ALTO on toiminut yli 50 vuotta. Tänä aikana se on keskittynyt innovaatioihin, jotka vähentävät fyysistä rasitusta pesutyössä ja alentavat puhdistuskustannuksia. Vuosien varrella Nilfisk-ALTOn kanssa ovat yhdistyneet sellaiset tunnetut tuotemerkit kuin KEW ja WAP.

Poseidon kylmävesipesurit

Nilfisk-ALTO -kylmävesipesurisarjan tuotemerkki on Poseidon. Pienimmät Poseidon 1 ja 2 –mallit on tarkoitettu harrastus- ja satunnaiseen ammattikäyttöön, esimerkiksi maatiloille ja pienyrityksiin välineiden sekä ajoneuvojen pesuun. Poseidon 3 –malli on jo tehty ammattikäyttöön maatiloille, rakennuksille ja vuokrauskäyttöön. Pienten ja keskisuurten maatilojen ja palveluliikkeiden käyttöön tarkoitetut Poseidon 4, 5, 7 ja 8 –mallit tarjoavat matakierroksisten pumppu/moottoriyksiköiden ansiosta hiljaisen käyntiäänen (SilentPower) ja pitkän käyttöiän. Uusi hiljainen, tehokas ja kestävä Poseidon 8 –malli on tarkoitettu päivittäiseen pesuun maatiloilla sekä rakennus-, kuljetus- ja elintarviketeollisuudessa. Laitetta saa myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuna mallina.

Tarvittaessa Poseidon-mallistosta on saatavana myös polttomoottorikäyttöiset PE- ja DE-mallit. Myös paineilma- ja hydraulikäyttöiset painepesurit löytyvät Nilfisk-ALTO -mallistosta. Paineilmakäyttöinen on tyypiltään 2603 KLU ja hydraulikäyttöinen 4403 KOS.

Neptune kuumavesipesurit vaativiin puhdistustehtäviin

Nilfisk-ALTOn innovatiivinen kuumavesipesurisarja tunnetaan nimellä Neptune. Näissä malleissa on EcoPower-poltinjärjestelmä, jonka patentoitu ja innovatiivinen poltinteknologia ja polttimen optimaalinen liekki takaavat yli 92 % tehokkuuden alentaen samalla jopa 16 % polttoainekustannuksia ja tietenkin ilmaan pääseviä päästöjä.

Pienin Neptune 2 –malli on kooltaan kompakti, jolloin sitä on helppo liikutella ja se voidaan asentaa myös seinälle kiinteäksi yksiköksi. Malli soveltuu maatiloille, korjaamoille ja pienille yrityksille. Seuraava, Neptune 4 –malli on astetta suorituskykyisempi sekä hiljainen, helppokäyttöinen että kustannustehokas. Neptune 5-malli on tehty päivittäiseen ammattikäyttöön ja siitä on saatavana myös Neptune E –versio, jossa vesi lämpiää sähköllä. Tehokkaimmat versiot vaativiin teollisuuden puhdistustehtäviin ovat Neptune 7 ja 8 –mallit.

Raskaan sarjan korkeapainepesurit

Järeämpiin pesuihin, erilaisten epäpuhtauksien sekä maalin ja pintaruosteen poistoon Tecalemit Environmentin valikoimissa on saksalaiseen Putzmeister-konserniin kuuluvan Dynajet-suurpainepesurit. Nämä ovat käsin siirreltäviä trollie-malleja tai peräkärryyn asennettuja erikoisversioita ja niiden paineluokat ovat 300 barista aina 3000 bariin asti.

Kiinteät pesurit

Kiinteät Nilfisk-ALTO –pesujärjestelmät sopivat muun muassa korjaamoille ja teollisuuteen, missä puhtausvaatimukset ovat normaalia korkeammat. Järjestelmän etuja ovat: ne on suunniteltu ja mitoitettu käyttäjän olosuhteisiin, niitä ei tarvitse siirrellä, ne ovat aina käyttövalmiita ja pesupisteet voidaan varustaa tarvittavilla letkukeloilla, pesuradoilla, erilaisilla suihkuputkilla ja pesuaineiden levitysmahdollisuudella.

Pienimmät kiinteät kylmävesipesurit ovat Alpha Booster, Uno Booster (1 pumppu) ja Duo Booster (2 pumppua) –sarjan pesurit, jotka käyvät maatiloille ja teollisuuteen. Vaativimpiin puhdistuksiin ainutlaatuinen ratkaisu on Delta Booster. Tämän laitteen voi varustaa 3-6 pumpulla, jolloin yhtäaikaisia käyttäjiäkin voi olla 3-6 henkilöä. Jokainen käyttäjä voi suutinputkea (erivärisiä) vaihtamalla käyttää tiettyä painetta ja vesimäärää. Laite on myös rakennettu huoltoystävälliseksi, kaikkiin komponentteihin pääsee helposti käsiksi.

Kiinteitä kuumavesipesureita vaikeisiin puhdistustehtäviin Nilfisk-ALTO –mallistossa on diesel-, kaasu- ja sähkölämmitteisiä; Solar Booster Diesel, Solar Booster Gas ja Solar Booster Electric. Erillisen PLC-yksikön ansiosta näiden koneiden järjestelmiä voidaan laajentaa tehtaalla asennettavilla ominaisuuksilla.

Esimerkiksi huoltoasemien, autopesuloiden ja kuljetusliikkeiden itsepalvelukäyttöön on kiinteistä kuumavesipesureista omat mallit; Truck Booster, Auto Booster ja Neptune SB.

Imurit

Erilaisten pesureiden lisäksi Nilfisk-ALTOn tuotevalikoimaan kuuluvat imurit; perusimurit, kuiva- ja märkäimurit ja luokitellut teollisuusimurit esimerkiksi räjähdysherkkiin kohteisiin. Nilfisk-ALTO –imurit ovat tehokkaita ja ammattikäyttöön tehtyjä. Niissä on hyvä imuteho, alhainen käyntiääni ja automaattinen tai puoliautomaattinen suodattimen puhdistus.

Todella järeitä kiinteitä imureita tarvittaessa sopivat mallit löytyvät Tecalemitin Nederman-tuotemerkin mallistosta.

Varusteet

Tecalemit Envinroment Oy:n tuotevalikoimissa on kaikki pesu- ja puhdistustöissä tarvittavat varusteet ja tarvikkeet. Nederman-letkukelat ja letkut, suihkuputket, Ergo-pesukahvat, liittimet, hiekkasuodattimet, puhdistus- ja liuotinaineet sekä Mesto-painesumuttimet pesu- ja liuotinaineille.

Huolto ja varaosat

Oman huoltokorjaamon lisäksi Nilfisk-ALTO –tuotteilla on koko maan kattava 30 valtuutetun huoltokorjaamon verkosto.

Varastossa on noin 50 000 nimikettä, joten lähes kaikki oleelliset varaosat ovat saatavilla. Varaosatoimitukset lähtevät asiakkaille saman päivän aikana, jos tilaus on tullut ennen kello 12. Jos jotain varaosaa ei löydy Helsingin varastosta, tilataan se Tanskasta, josta toimitukset tulevat kaksi kertaa viikossa. Myös jälleenmyyjiltä löytyvät kaikki yleisimmät tarvikkeet. Tehtaan puolelta luvataan täydellinen varaosapalvelu kaikkiin alle 10 vuotta vanhoihin laitteisiin ja sitä vanhempiinkin lähes kaikki.

www.pesu-imurointi.fi

Nilfisk-ALTO Poseidon 5-55 XT -kylmävesipesuri tosi toimissa

Tätä juttua tehdessä testasimme myös käytännössä koneurakoitsijoiden ja kuljetusyrittäjien eniten suosimaa Poseidon 5-55 XT –kylmävesipesuria. Pesurin luovutti käyttöömme Tecalemit Environment Oy:n pesureiden ja imureiden myyntipäällikkö Jarmo Mäkinen. Kompaktin kokonsa ja painonsa puolesta tämä kyseinen pesuri kulkee kätevästi paketti-, tila- tai maastoauton takakontissa tai peräkärryssä paikasta toiseen.

Toimiakseen pesuri tarvitsee voimavirtaa (400 V) ja vettä 1050 litraa tunnissa, mikä tietenkin hiukan rajoittaa käyttökohteita. Pesuri voi ottaa veden myös järvestä tai säiliöstä (korkeusero maksimissaan 1,5 metriä), joten painevesi ei ole välttämätöntä. Poseidon 5:n käyttö on tehty helpoksi: vesiletku kiinni pikaliittimellä, voimavirtapistoke seinään ja pesuri päälle kytkimestä.

Pesuaineelle tai liuottimelle on oma kuuden litran säiliö ja oma säätökytkin. Pesurin äänitaso on todella matala. Suihkuputkien vaihto käy nopeasti pikaliittimellä. Vakiona tässä mallissa on paineensäädöllä varustettu Tornado 3000 -suihkuputki, jolla tiukempikin lika irtoaa (pistemäinen painesuihku) ja jolla voi annostella pesu- tai liuotinainetta. Toisena suihkuputkena on Turbohammer 3000 pyörivällä vesisuihkulla, joka soveltuu erittäin hyvin niin sanottuun yleispesuun. Kaiken kaikkiaan Poseidon 5-55 XT –pesurilla tuli helposti puhdasta jälkeä. Testasimme sitä traktorin, kaivukoneen ja kuorma-auton pesuun.

Ainoastaan piintyneen rasvan poistoon olisi ehkä kaivannut kuumavesipesuria, ainakin se olisi helpottanut työtä. Laitteen hinta/laatu –suhde tuntuisi olevan kohdallaan, joten oiva laite koneiden syyshuoltoihin ja myöhempään käyttöön.

Tekniset tiedot:

Poseidon 5-55XT

Työpaine (bar / Mpa) 205/20,5
Vesimäärä (l / h) 1050
Tuloveden max lämpötila (°C) 60
Mäntien lukumäärä (keraamiset) 3
Pumppu (rpm) 1450
Mitat p x l x k (mm) 920 x 550 x 1015
Paino (kg) 85
Virran kulutus (kW) 6.4
Jännite/vaihe/taajuus/virta (V/~/Hz/A) 400/3/50/12
Liitäntäjohto (m) 5
Pesuainesäiliön tilavuus (l) 6
Imukorkeus (m) 1,5
Suuttimen koko 0500

Vakiovarusteet:

Paineletku (m) 10
Letkukela on
Pesukahva Ergo 1000
Suihkuputki 1 Tornado 3000
Suihkuputki 2 Turbohammer 3000
Suutin Tornado Plus

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi