Uutiset

Autot

Tässä on uusi Volkswagen Caddy

Uusi Caddy

Volkswagen-hyötyautot esittelee nyt neljännen sukupolven Volkswagen Caddyn, joka uudistuu niin ulkoiselta ilmeeltään kuin moottoritekniikaltaankin. Suomeen kesällä 2015 saapuvan Volkswagen Caddyn keula on uudistettu aiempaa selkeämmillä linjoilla. Myös takaosa yhdessä etu- ja takavalojen kanssa ovat saaneet ylleen uuden muodon. Uudistuksessa kerrotaan viilatun myös auton sisätilojen ilmettä.

Uudessa moottorivalikoimassa on neljä TDI-moottoria, kolme TSI-moottoria sekä bio-/maakaasuvaihtoehto. Kaikki uuden Volkswagen Caddyn TDI-moottorit ovat 2,0-litraisia ja nelisylinterisiä. Teholtaan ne ovat 55 kW (75 hv) – 110 kW (150 hv). TSI-malliston moottorivaihtoehdot ovat nelisylinterinen 1,2 TSI 62 kW (84 hv), kolmisylinterinen 1,0 TSI 75 kW (102 hv) sekä nelisylinterinen 1,4 TSI 92 kW (125 hv). Polttoainetaloudellinen Caddy EcoFuel uudistuu täysin, ja jatkossa bio-/maakaasulla pääsee ajamaan turboahdetulla Caddy 1,4 TGI -mallilla, jonka kaasunkulutus on edeltäjäänsä verrattuna pudonnut jopa 28 prosenttia 4,1 kg:aan / 100 km.

Ympäristöä valvovia avustimia

Uuden Caddyn myötä Volkswagen-hyötyautot tuo markkinoille aiemmin vain henkilöautopuolelta tuttuja kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Jalankulkijatunnistuksella varustettu ympäristönvalvontajärjestelmä tarkkailee ympäristöä mukautuvan vakionopeudensäätimen tunnistimien avulla ja peräänajoriskin havaitessaan järjestelmä varoittaa kuljettajaa lähestyvästä vaaratilanteesta. Varoituksen lisäksi Front Assist valmistelee auton jarrujärjestelmän tulevaan jarrutukseen ja auttaa näin vähentämään jarrutusmatkaa ja mahdollista törmäysenergiaa. Lisäksi alle 30 km/h nopeuksilla hätäjarrutustoiminto pyrkii vähentämään vaurioita, vaikka törmäystä edellä ajavaan autoon ei aina täysin pystyttäisi välttämään. Monitörmäysjarrujärjestelmä käynnistää automaattisen jarrutuksen törmäyksen jälkeen seuraavien törmäysten estämiseksi. Ohjaamon ja matkustamon törmäysturvallisuutta uudessa Caddyssa on parannettu sekä sivuturvatyynyillä että ikkunaturvaverhoilla.

Helpompaa ajoa

Mukautuva vakionopeudensäädin ACC pitää etäisyyden edellä ajavaan kuljettajan säätämänä. ACC-järjestelmä mittaa tutka-anturin avulla etäisyyden edessä oleviin ja hidastaa tai jarruttaa auton nopeutta edessä olevien tullessa lähemmäksi. ACC toimii DSG-vaihteisessa Caddyssä nopeusalueella 0–160 km/h ja manuaalivaihteisessa 30–160 km/h nopeusalueella. DSG-vaihteiston yhteydessä mukautuva vakionopeudensäädin ACC osaa myös jarruttaa auton aina pysähdyksiin asti jonon pysähtyessä.

Uuden Volkswagen Caddyn lisävarustelistalla on valittavana myös ahtaissa kaupunkiolosuhteissa pysäköintiä helpottava Park Assist -pysäköintiavustin, lähi- ja kaukovaloja automaattisesti vaihtava Light Assist -kaukovaloautomatiikka sekä kuljettajan väsymyksen tunnistusjärjestelmä. Uusimman sukupolven infotainment-järjestelmät takaavat nautinnollisen matkanteon pitkilläkin siirtymillä.

Lue seuraavaksi