Uutiset

Yleinen

Tammer Diesel dieselkorjaamoiden eturintamassa

Tammer Diesel on Bosch Diesel Center, mikä tarkoittaa yrityksessä olevan Bosch-dieseljärjestelmien diagnosointia varten viimeisimmät testipenkit ja diagnosointilaitteet. Aivan viimeisintä huutoa olevat laitteet ovat Tampereen Lakalaivassa sijaitsevassa toimipisteessä, jossa toimii myös työkalumyymälä.

Tampereella on toinenkin toimipiste Nekalassa, jonka erikoisalaa ovat bensiinimoottorit. Kaikkiaan konsernilla on seitsemän eri toimipaikkaa viidellä paikkakunnalla ja kaikilla hieman erilaiset palvelukokonaisuudet. Mainittakoon näistä ahtimiin erikoistunut Helsingissä toimiva Turbotekniikka Oy, joka tuo maahan Garrett, Holset, KKK- ja Schwitzer-ahtimia sekä niiden varaosia. Tammer Dieselin kautta on saatavana myös muiden ahdinvalmistajien ahtimia ja niiden varaosia. Ahtimet kunnostetaan vuosien kokemuksella.

Useita merkkiedustuksia

Bosch Diesel Centerinä Tammer Diesel edustaa uusinta osaamista diesellaitteistojen osalta. Perinteisten dieselpumppujen ja suuttimien korjauksen lisäksi common rail -järjestelmien korkeapainepumppujen ja injektoreiden korjaus on mahdollista. Boschin uusimpaan monipuoliseen testipenkkimalliin Tammer Dieselillä on lisävarusteena yksikköpumppujen ja pumppusuutinten testauslaitteisto.

”Näitä ei Suomessa ole kuin meillä ja Boschin omassa laboratoriossa”, tietää korjaamopäällikkö Matti Tuomi. ”Aivan yksittäistä pumppusuutinta ei kannata lähteä testaamaan, sillä lisälaitteen asennus on kohtuullisen iso työ. Koko pumppusuutinsarjan testaaminen taas voi olla hyvinkin kustannustehokasta, sillä kaikkien suutinten uusiminen varmuuden vuoksi on varsin kallista. Testaamalla voidaan säästää useita tuhansia euroja rahaa. ”

”Boschin pumppusuuttimet pystymme testaamaan täysin valmistajan protokollan mukaan, jolloin voidaan toimia esimerkiksi takuiden suhteen. Pystymme testaamaan muidenkin valmistajien pumppusuutinten toiminnallisuuden, mikä useassa tapauksessa onkin tärkeintä, mutta virallista raporttia näistä ei saada. Pystymme testaamaan myös kaikki piezo-ohjatut suuttimet”, kertoo Tuomi.

Tammer Diesel toimii alkuperäisten Bosch-dieselvaraosien tukku- ja jälleenmyyjänä.

Tammer Dieselillä on testipenkki myös VDO-common rail -järjestelmiä varten ja on VDO:n valtuuttama huolto. Saksalainen VDO valmistaa yhteispaineruiskutusjärjestelmiä (common rail) ja se on saavuttanut nopeasti suosiota autovalmistajien keskuudessa, erityisesti kevyen kaluston osalta. Esimerkiksi Peugeot, Citroen, Renault, Ford, Nissan ja Volvo käyttävät VDO:n diesellaitteita.

Kolmas Tammer Dieselin edustama diesellaitemerkki on Stanadyne, joka on USA:n suurin diesellaitteiden valmistaja. Se valmistaa ruiskutuspumppuja ja suuttimia sekä suodatinjärjestelmiä, joita käyttää ainakin joissakin moottorityypeissään alkuperäisvarusteena muun muassa GM, Perkins, Detroit Diesel, John Deere ja Ford. Myös Sisu Diesel on käyttänyt Stanadyneä polttoainejärjestelmissään. Tammer Diesel toimii Stanadynen maahantuojana ja toimittaa alkuperäisvaraosat tähän merkkiin. Luonnollisesti Tammer Diesel myös korjaa Stanadyne-ruiskutuspumput.

Moottoreille uusi elämä

Tammer Diesel on tunnettu moottorikoneistamo. Osaamista on kaiken kokoisista moottoreista, pienistä apumoottoreista suuriin generaattorikäyttöjen dieseleihin. Vaihtomoottoreita on monipuolinen valikoima heti toimitukseen suoraan hyllystä. Korjaukset ja koneistukset voidaan tehdä myös asiakkaan moottoriin. Esimerkiksi suurten generaattorikäyttöjen moottorit, joiden siirtäminen on ongelmallista, voidaan kunnostaa asiakkaan luona. Varaosina käytetään laadukkaita osia, alkuperäisiä tai niitä vastaavia osia. Monipuolisten hankintakanavien ansiosta useimmat osat pystytään hankkimaan kustannustehokkaasti. Kaikkiin raskaan kaluston moottoreihin on saatavana myös täydelliset varaosapaketit.

Työkalukauppaa

Moottoripuolen ohella Tammer Diesel on työkalukauppa, joka tarjoaa monipuolisen ja laadukkaan valikoiman lisäksi kokonaispalvelua. ”Olemme toimittaneet paljon työkaluja teollisuudelle, mutta laman murroksessa tapahtuneen rakennemuutoksen myötä olemme etsineet myös uusia kuvioita”, kertoo toimitusjohtaja Esa Eklund. ”Olemme saaneet uutta asiakaskuntaa urakointipuolelta. Olemme esimerkiksi varustelleet liikkuvien asentajien huoltoautoja täydellisillä työkalupaketeilla, jotka on suunniteltu tiettyä työtehtävää varten asiakkaan vaatimusten ja asetetun laatutason mukaan.”

”Tänä talvena hitiksi ovat nousseet lämmitykseen ja varavoimaan liittyvät laitteemme. Olemme myyneet ennätyksellisen paljon edustamiamme Master-lämmittimiä. Toinen paljon toimitettu artikkeli on aggregaatit, joita voimme tarjota laajan valikoiman. Myös edustuksessamme olevat Webasto-lämmittimet ajoneuvoihin ovat olleet kysyttyjä samoin kuin testeissä menestyneet Trane-ajoneuvoakut, joiden Pirkanmaan alueen edustus on meillä”, listaa Eklund.

Tammer Dieselin nettisivustoon kannattaa käydä tutustumassa. Sieltä selviävät esimerkiksi eri toimipaikkojen tarjoamat palvelut. ”Uutiset-osioon päivitämme säännöllisesti, vähintään pari kertaa kuukaudessa, jotakin uuttaa, kuten erikoisia kunnostuksessa käyneitä moottoreita tai muuta mielenkiintoista”,lupaa Eklund.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi