Uutiset

Työkoneet

Talvitiepäivät Lahdessa 2

Vuometin kartioaura oli varustettu Uddeholmin terillä. Vuometin aura on muotoiltu niin, että lumi saadaan liikkeelle ja lentämään kauaksi jo hitaammassakin vauhdissa. Vuometin auran siipi kääntyy 45° molempiin suuntiin. Ajettaessa sylinteriä ei ajeta aivan loppuun vaan jätetään varaa mahdollisille iskuille. Vuometin mallistossa on tarjolla myös syvään lumeen kärkiaura, joka kiinnitetään joko eteen tai taakse takanostolaitteisiin jolloin traktoria ajetaan taakseajolaitteilla. Tällöin etukuormain voidaan pitää edelleen aura- tai kauhakäytössä ja avata etukuormaimella vaikka liittymiä tai kääntöpaikkoja.

Uddeholmin osastolla esiteltiin Kennametallin jääteriä, joita voi käyttää niin alusterässä kuin etuaurassakin. Teriin on juotettu 19 milliä pitkiä kovametallitappeja, jotka mahdollistavat pitkän käyttöiän. 22 milliä paksu terärunko taas kestää hyvin iskuja murtumatta. www.uddeholm.com

Hassinen Veljekset Oy:n osastolla oli esillä uutuutena mielenkiintoinen uutuus, joka voidaan kiinnittää auraan; uusiokumikaavin, joka on hiljainen. Kumikaavin on valmistettu kuorma-auton renkaasta, kun sivut on leikattu irti. Renkaan kumi on hyvin kulutuskestävää eikä kumi pidä ääntä esimerkiksi kivikatuja auratessa. Kumi on kätevä myös poistettaessa loskaa, jolloin halutaan yleensä ottaa tavara pintaa myöden. ”Kumiterä” voisi olla kätevä myös kerätessä isommat hiekat keväällä ensin kasalle tai kerätessä avoharjan jälkeen karheita kasalle.

SR-Harvesting Oy myy Alajärven Menkijärvellä toimivan Hapa-Koneet Oy:n tuotteita kuten juontokouria, puuntyöstökoneita hirsituotantoon ja järeää perälevyä. Kuvan perälevyssä on nivel ja hydraulisylinteri rungon jälkeen ja toinen levyssä, jolloin laite on kätevä esimerkiksi lumipenkkojen pudotuksissa tai reunavallin leikkuussa, kun peruskone saa olla koko ajan tukevasti tasaisella tiellä.

SR-Harvestingin ja Pronarin lukumääräisesti myydyin tuote on ollut nivelaura. Hinta on kohtuullinen ja ominaisuudet ovat hyvät. Tänä kautena on ollut myös tavaraa, mitä auralla on pukattu, joten investoinnit eivät ole olleet turhia.

Mortti Ky myy Ramin telineitä näyttöjen ym. kiinnittämiseen työkoneissa. Kunnon kiinnikkeet eivät toki haittaisi, vaikka niitä olisi jo vakiovarusteena esimerkiksi traktoreissa. Tarjolla oli myös hajoamatonta sivupeiliä, mikä kiersi muutaman kerran lattian kautta.

Lue seuraavaksi