Uutiset

Yleinen

Talvitiepäivät Lahdessa

Talvitiepäivät järjestettiin tänä vuonna Lahden Messuhallilla 7.-8. helmikuuta. Talvitiepäivillä järjestetään seminaari, missä käsitellään ajankohtaisia tienpitoon liittyviä kysymyksiä. Tärkeässä roolissa on myös näyttely, missä esitellään alan kalustoa ja uutuuksia. Työnäytökset järjestetään pihalla. Aina Talvitiepäivillä ei ole ollut lunta mitä aurata, mutta tällä kertaa näytöskin onnistui suotuisassa talvisäässä.

Talvinäyttelyissä ei sää yleensä suosi ulko-osastoja. Tällä kertaa ei ollut tuulista eikä kylmää. Turun Konekeskuksella oli osastolla näytillä Massey Fergusonit ja Samin talvihoitokalusto. Esittelyssä olivat myös Snowekin tuotteista U-aura. Traktorikalustolla mennään yleensä ahtaisiin paikkoihin, mutta joissain paikoissa pitää olla mahdollisimman paljon työleveyttä. Samin siipilumikauha, jonka työleveys on 200-345 senttiä, helpottaa ison pihan siivoamista tai tarkkaa siivoamista seinien vierestä. Siivet ovat alareunastaan nivelöity, joten kauhan asennosta riippumatta, siiven kärjellä on mahdollisuus seurata maan pintaa.

Dynasetin osastolla oli esillä esimerkkejä valmistusyhteistyöstä. Hydrauliikalla voidaan pyörittää monenlaisia laitteita – mm. Mäki-Reinin Dynasetille valmistamia kompakteja uppopumppuja, jotka täydentävät Dynasetin hydraulilaitteiden valikoimaa. Metsätyö Oy myy tieterien ja telojen lisäksi myösAirrex- lämmittimiä. Monella asiakkaalla on kuitenkin halli, mikä pitäisi saada lämpöiseksi ja polttonestekäyttöinen lämmitin on siinä kätevä tilapäiseen ja pysyvämpään lämmitystarpeeseen.

Soukkio sai kunniamaininnan kaksiosaisesta hiekoittimestaan. Molempia puolia käytetään omalla hydraulimoottorilla. Joka paikkaa ei tarvitse hiekoittaa koko leveydeltä ja esimerkiksi moni pulkkaa perässään vetävä ja potkukelkkailija haluaisi, että olisi myös hiekoittamattomia osuuksia.

Soukkiolla oli esillä myös hinattava hiekoitin, minkä tilavuus on 5 m3. Hinattava hiekoitin painottaa jatkuvasti myös traktorin takapyöriä, jolloin liukkaalla päästään sopivasti eteenpäin.

Lue seuraavaksi