Uutiset

Yleinen

Taipaleen Teräs ja aikataulut pitävät

Katto- ja seinäpellit suoraan valmistajalta

Kyyjärven Honkalehdon teollisuusalueelle aivan valtatien varteen valmistuivat viime vuoden syksyllä Taipeleen Teräs Oy:n 1800 neliön nykyaikaiset toimitilat. Vaikka yritys on nimellisesti uusi, on sen taustalla kokenutta peltialan asiantuntemusta, sillä yrityksen omistavilla Johanna ja Jouko Taipaleella on yli 20 vuoden kokemus alan töistä sekä omassa yrityksessä että vieraan palveluksessa

Taipaleen Teräs Oy on perinteinen suomalainen perheyritys, sillä Johannan ja Joukon lisäksi yhtiössä työskentelee ja sen osakkaana on liiketaloutta opiskeleva perheen tytär Jasmine. Tällä hetkellä yritys työllistää seitsemän henkilöä ja uuden yrityksen kasvattamista onkin helpottanut alueen mainio ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuus. Jouko Taipale kiitteleekin, että ammattitaidon lisäksi henkilökunnalla on myös runsaasti omia ideoita, joilla prosesseja ja työmenetelmiä on pystytty kehittämään huomattavasti.

Huippuluokan raaka-aineet ja nykyaikaisin konekanta

Johanna ja Jouko Taipale tietävät miten tärkeää uudelle alan toimijalle on läpilyönti ja vakaan aseman saavuttaminen. Vaikkakin heidän tapauksessaan vanhat kontaktit ja luotettavan maine auttavat runsaasti, on ensiarvoisen tärkeää todistaa uusien tuotteiden laadukkuus ja yrityksen luotettavuus. Taipaleen Teräksellä tämä on saavutettu raa’alla työllä ja tinkimättömillä tuotantoperiaatteilla. Niiden mukaisesti raaka-aineet ovat kotimaista huippulaatua ja niiden työstämisessä käytettävät profilointi- ja muu konekanta edustaa alan terävintä kärkeä. Tämä takaa vakaan laadun sekä toimitusten aikataulullisen varmuuden.

Ammattitaitoinen kuljetuspalvelu hoitaa toimitukset sovitusti perille ja tarvittaessa asiakas voi kyllä noutaa peltinsä vaikka itse suoraan hallilta. ”Vahvuuksiamme ovatkin toimitusten nopeus ja riittävän joustava palvelu. Palvelemme myös pienasiakkaita yhtä yksilöllisesti ja asiantuntemuksella kuin suurasiakkaita, sillä meille kaikki asiakkaat ovat yhtä tärkeitä”, lupaa Jouko Taipale. Dynaamisuudesta ja toimivuudesta kertovat myös peltien runsaat värivaihtoehdot sekä saatavilla olevat täydelliset asennuspaketit esimerkiksi räystäisiin, liukuoviin ja läpivienteihin.

Maatalousasiakkaat tärkeässä osassa

Merkittävän osuuden Taipaleen Teräksen asiakaskunnasta muodostavat maatalousyrittäjät kautta maan. Navettoja, kuivureita, varastohalleja ja muita rakennuksia nousee ympäri Suomen ja laadukkaille peltituotteille on jatkuvaa kysyntää. ”Maatalouspuolen asiakkaat tietävät tarkoin mitä tarvitsevat ja samalla he osaavat vaatia laatua”, kertoo Johanna Taipale. Erityisen suosittuja tuotteita maatalousrakennuksiin ovat olleet esimerkiksi monikäyttöinen Kantikas 20 -vesikattoprofiili ja sen leveämpi malli Kantikas 19. ”Maatalouspuolella on myös uskallusta investoida, mikä olisikin taloudellisesti hiljaisimpina aikoina usein järkevää myös muilla aloilla”, Jouko taipale muistuttaa.

Taipaleen Teräksen tuoteperhe on tällä hetkellä mainiossa kunnossa ja laadukasta peltiä on saatavana lähes joka tarkoitukseen. Johanna ja Jouko seuraavat kuitenkin koko ajan muuttuvaa tilannetta ja oman suunnittelutoiminnan ansiosta yrityksellä on valmius tarvittaessa tuoda uusia tuotteita markkinoille. Käytännöllisten toimitilojen ansiosta myös tuotannon tehostaminen onnistuu nopeallakin aikataululla, mikä on nykyisessä rajusti kilpaillussa maailmassa hyvin tärkeää. ”Peltikattojen ja -seinien suosio on pysynyt tasaisen vahvana ja lisäksi muu tuotantomme, kuten tikkaat, lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet sekä sadevesijärjestelmät tukevat toimintaamme hienosti. Suurta suosiota on saavuttanut lisäksi myös rei’itetty räystäänaluslevy Napakka, joka on tyylikäs, parantaa ilmanvaihtoa ja estää jyrsijöiden ja muiden tuholaisten pääsyn rakenteisiin”, päättävät Taipaleet.


Lue seuraavaksi