Uutiset

Yleinen

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät 20 vuotta

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry juhlii 20-vuotista taivaltaan valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien- ja kehittäjien 41. vuosiseminaarissa 17.-18.3.2015 Kaustisella. Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry on edunvalvontajärjestö, joka edistää ja kehittää maaseutumatkailua sekä toimii maaseutumatkailupalveluita tuottavien yrittäjien yhdyssiteenä. Järjestö valvoo jäsentensä ammatillisia, sosiaalisia ja taloudellisia etuja.

 Suomen maaseutumatkailuyrittäjät ry on perustettu vuonna 1995 Vaasassa. 20-vuotuiseen historiaan mahtuu paljon kokemuksia ja muistoja yhteisistä seminaareista, tapaamisista ja opintomatkoista.

Yhdistyksen kokoamassa historiikissa nostetaan esille yhdistyksen toimintavuosien tärkeimpiä saavutuksia maaseutumatkailun kehittymisen kannalta. Historiikissa puheenjohtajat kertovat muun muassa siitä, miten innostuneita yrittäjät olivat yhteisen yhdistyksen perustamisesta 20 vuotta sitten.

Matkailuala on kokenut monia mullistuksia vuosien varrella ja edunvalvonta yhdistyksen toimesta on koettu tärkeäksi.  Yrittäjäjärjestö on ollut aktiivisesti yhteydessä viranomaistahoihin edistäen yrittäjien toimintaedellytyksiä.

− Maaseudun ja maatilamatkailualan ammattitaidon arvostuksen kasvu on yksi yhdistyksen tärkeimmistä saavutuksista. Maatilamatkailusta on tullut pääelinkeino monelle yrittäjälle, kertoo yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Kirsi Ilola-Ollikka.

Maaseutumatkailun sesonki on muuttunut ympärivuotiseksi, joka on mahdollistanut ammattimaisemman toiminnan kehittymisen sekä alan kansainvälistymisen. 

Matkailun kehittyminen maaseudulla ylläpitää maaseutualueiden elinvoimaisuutta sekä edistää maaseudun pysymistä asuttuna. Matkailualalle syntyy tulevaisuudessa runsaasti uusia työpaikkoja, kun maaseutumatkailuyrittäjät tarjoavat työtä maaseudulla. 

Kaksipäiväinen seminaari kerää yhteen lähemmäs sata maaseutumatkailuyrittäjää ja kehittäjää eri puolita Suomea. Ensimmäisen seminaaripäivän päätteeksi järjestetään iltajuhla, jossa muistetaan yhdistyksen ensimmäisen hallituksen jäseniä, perustajajäseniä sekä palkitaan Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys 2015 sekä Vuoden Kellokas 2015.

Lue seuraavaksi