Uutiset

Yleinen

Suomen ensimmäiset Pöttinger-aurat Arpelaan

Arpelalainen Petri Puikko on tyytyväinen uusien Pöttinger-aurojensa ominaisuuksiin vaikka kokemusta on vasta 20 hehtaarin pinta-alalta.

Nuori tilallinen Petri Puikko on viljellyt kolmisen vuotta Puikon tilaa Arpelassa jo neljännessä polvessa. Tilalla on metsää 240 hehtaaria ja viljeltyä vuokramaineen 58 hehtaaria, joka tulee kasvamaan vuoden päästä noin 80 hehtaariin. Tämän lisäksi Puikon suunnitelmissa on rakentaa uusi 60 (80) lehmän pihattonavetta lähiaikoina.

Työkoneiden osalta hänellä on tarkoitus hankkia vielä yhdessä toisen urakoitsijan kanssa Pöttingerin 3,5-metriset etu- ja takaniittokoneet ensi kesäksi.

Petri Puikko kyntää vuosittain noin 25–30 hehtaaria omia peltoja sekä jonkin verran rahtikyntöä. Kunnon auroilla kyntötyöt hoituvat helposti ja nopeasti, joten Pöttingerin aurojen hankinta Tornion Lakkapäältä oli Puikolle lähes itsestään selvä hankinta.

Pöttingerin auroja on kolmea mallia ja Puikon aura on niistä raskain malli ja siten varmasti kestävinkin. Aura vaatii kunnon vetokoneen ja Puikolla onkin New Hollandin TM 175.

”Pöttingerin SERVO 35 SNP -kyntöauralla tulee uskomattoman hyvä jälki ja se on nopea kyntää”, toteaa Petri Puikko ensimmäisen noin 20 hehtaarin kynnön jälkeen. Aura on patentoitu ja siinä on helposti säädettävä jousitus, joka on erikoisen hyvä pohjoisen kivisillä mailla. Auran siipi on myös korkea sekä avara ja siipi on tarpeeksi pitkä, jatkaa Puikko. Lisäksi Pöttinger SERVO 35 SNP on varioaura eli se levenee hydraulisesti. Puikon auraan on tulossa vielä esiaurat, jotka ovat hyvät nurmea kynnettäessä.Ensi syksynä Puikon Pöttinger-auroilla tullaan järjestämään ainakin pari kyntönäytöstä Arpelan suunnalla.

  
Pöttinger SERVO 35 SNP –kyntöaurat
Tekniset tiedot:
Vantaat                                    4
Ojasväli                                   95 cm
Rungon korkeus                    80 cm
Ojaskohtainen vaonleveys   23-49 cm
Rungon paksuus                   120×120 mm
Teho enintään Kw/hv           125/170
Arvioitu paino                         1543 kg

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi