Uutiset

Yleinen

Sundström urakoi Komatsujen voimalla

Komatsu Sundströms

Sundström Ab Oy on pedersöreläinen monipuolinen maarakennuksen, asfaltoinnin, murskausten, salaojitusten sekä kuljetuspalvelujen erikoisyritys, joka työllistää noin 80 henkilöä. Yrityksellä on myös runsaasti kokemusta rataverkkojen kehitystöistä ja tämän vuoden alkupuolella Sundströmin Komatsut urakoivat esimerkiksi Kempeleen ja Limingan ratatyökohteissa.

Komatsu Sundströms Kempele

Kempeleen Sohjanantiellä noin kymmenen kilometriä Oulun keskustasta etelään oli alkuvuodesta käynnissä uuden huoltotien rakennus sekä myöhemmin tulevan alikulkutunnelin valmistelutyöt koepaalutuksineen. Kempeleessä työtahti oli reipas, sillä urakoimassa oli Sundströmin kokenut ja ammattitaitoinen miehistö varustettuina nykyaikaisella konekannalla.

Komatsu Sundströms

Sundström Ab Oy on miltei 50-vuotisen historiansa aikana kasvanut Suomen mittakaavassa hyvin merkittäväksi perheyritykseksi, sillä yhtiön liikevaihto on jo lähes 40 miljoonaa euroa. Kasvu on perustunut ammattitaitoiseen henkilökuntaan, laadukkaaseen palveluun ja kattaviin kokonaisratkaisuihin, joiden hoitamisessa ovat merkittävinä tekijöinä omat asfaltti- sekä betoniasemat. Myös konekannan monipuolisuus ja laadukkuus ovat olleet yrityksellä aina kunnossa ja tälläkin hetkellä valikoimassa ovat esimerkiksi kaivukoneet, dumpperit, jyrät, kuorma-autot, traktorit, salaojituskoneet, pyöräkuormaimet sekä tietenkin asfaltoinnin ja betonitöiden työvälineet.

Sundströms Komatsu

Kempeleessä kaivutyöt hoidettiin tela-alustaisen Komatsu PC210 LC:n sekä pyöräalustaisen Komatsu PW148:n voimalla ja muina työvälineinä oli muun muassa kuorma-autoja, dumppereita sekä jyriä. Helmikuussa työkohde alkoi olla voiton puolella ja projektipäällikkö Tomas Sundström kertoi aikataulujen pitäneen loistavasti. ”Komatsumme ovat varusteltuja sekä kauhanpyörittimillä että Scanlaserin ohjausjärjestelmillä, jotka tekevät työskentelystä todella tarkkaa ja tehokasta. Komatsut ovat myös muuten osoittautuneet erittäin luotettaviksi sekä tehokkaiksi ja huoltoa tai varaosia tarvittaessa hommat ovat toimineet moitteitta”, kertoo Sundström.

Sundströms Komatsu

Kempeleessä urakka sujui vauhdilla ja vanha merenpohjakaan ei aiheuttanut suurempia yllätyksiä.  Sundström Ab Oy:n menestyksen syyt tulevat myös nopeasti selväksi. Yrityksen ammattimiehistön jouhevaa työskentelyä seuratessa kiinnittyy huomio nopeasti tehokkuuteen ja toiminnan suunnitelmallisuuteen. Turhia liikkeitä ei millään koneilla tehdä ja kaikessa näkyy turvallisuustekijöiden korostaminen vaativissa työtehtävissä kiireestä huolimatta. Asiat tehdään kerralla kunnolla, mikä näkyy aikataulujen pitävyydessä ja vahinkojen vähyydessä.

Sundströms Komatsu

Teuvo Tikkakoski on kokkolalainen kokenut maarakennusalan ammattimies, joka viitisen vuotta sitten alkoi urakoida omalla toiminimellä. Tikkakoski on toiminut runsaasti Sundström Ab Oy:n urakoissa ja alkuvuodesta mies työskenteli Limingalla radan oikaisutöissä. Tikkakoski luottaa vaativissa työtehtävissään Komatsun laatuun ja nykyään mies urakoi PC210LC-10-kaivukoneella. Jo edellinen Komatsuni oli hyvin luotettava ja tehokas, mutta kaksi vuotta käytössä ollut nykyinen kone on vienyt esimerkiksi polttoainetaloudellisuuden uudelle tasolle. Tarkka raportointi kertoo keskikulutuksen olleen 3300 tunnin jälkeen kaikkiaan 11,2 litraa tunnissa ja työkäytössäkin vain 15,6 litraa tunnissa, eivätkä työtehtäväni yleensä ole sieltä kevyimmästä päästä”, kertoo Tikkakoski.

Sundströms Komatsu

”Komatsun hydrauliikan voima on osoittautunut vähintäänkin riittäväksi ja Engconin kauhanpyörittimen avulla hoituvat tarkkuutta vaativat tehtävät vaikeuksitta. Nyt olen ottamassa käyttöön 3D-ohjausjärjestelmän, mikä tulee lisäämään tehokkuutta entisestään”, lisää Tikkakoski. Myös Komatsun Teuvolle myynyt Suomen Rakennuskoneen Jari Ala-Huita saa vilpitöntä kiitosta. ”Suomen Rakennuskoneen ja Jarin kanssa ei ole huolto- tai varaosapuolesta tarvinnut murehtia, sillä kaikki on toiminut sovitusti kellonaikoihin katsomatta”, päättää Tikkakoski.

Lue seuraavaksi