Uutiset

Yleinen

Sukupolvi vaihtuu Tehohydrossa – uudet omistajat löytyivät läheltä

Hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan erikoistuneen lappeenrantalaisen Tehohydron omistaja vaihtuu. Yrityksen perustaja, omistaja ja toimitusjohtaja Kai Vainio myy yrityksen koko osakekannan Hanna Tirroselle, Mikko Vainiolle, Heli Hirvoselle ja Teemu Nurmelle.

Heli Hirvonen, Mikko Vainio, Kai Vainio, Hanna Tirronen ja Teemu Nurmi

Uusille omistajille Tehohydro on ennestään hyvin tuttu: Hanna Tirronen, Mikko Vainio ja Heli Hirvonen ovat Kai Vainion lapsia ja heistä jokainen on työskennellyt tai työskentelee parhaillaan Tehohydrossa. Teemu Nurmi puolestaan on Tehohydron pitkäaikainen projektipäällikkö.

Sukupolvenvaihdos ei tuo mukanaan välittömiä operatiivisia tai henkilöstömuutoksia, sillä Kai Vainio jatkaa toistaiseksi yrityksen toimitusjohtajana.

Täyden palvelun talo

Tehohydron asiakkaita ovat muun muassa isot teollisuusyritykset, kunnat ja kaupungit sekä maansiirto- ja kuljetusalan yritykset. Tehohydro palvelee myös yksityisasiakkaita. Omistajanvaihdos ei tuo mukanaan suuria muutoksia yrityksen toimintaan, vaan laaja-alainen osaaminen ja laadukkaat tuotteet ovat edelleen kaiken keskiössä. 

– Olemme jatkossakin täyden palvelun talo, josta asiakas saa kokonaisvaltaiset ratkaisut, ei ainoastaan tuotteita. Henkilöstön osaaminen on meille kaikki kaikessa ja se, että pystymme palvelemaan erikokoisia asiakkaita kaikissa tilanteissa, lähes 20 vuotta yrityksessä työskennellyt Mikko Vainio sanoo.

Myös hydrauliikka- ja pneumatiikka-ala digitalisoituu kovaa vauhtia, joten Tehohydrollakin on käynnissä useita digikehityshankkeita. Talouspäällikkö Hanna Tirrosen mukaan ne parantavat entisestään asiakkaiden saamaa palvelua.

– Uudet työkalut tehostavat sekä asiakkaidemme että meidän toimintaamme. Digitaalisuudella pystytään lisäämään sekä palveluiden nopeutta että laatua entisestään, Tirronen toteaa.

Asiakkaita kuunnellen

Kai Vainio sanoo jättävänsä perustamansa yrityksen hyvillä mielin seuraavan sukupolven käsiin.

– Uusi sukupolvi tuo sopivasti mukanaan uusia tuulia. Tiedän, että yritys saa osaavat ja kokeneet jatkajat tutuista ihmisistä.

Tehohydro sai alkunsa tasan 35 vuotta sitten, kun Vainio perusti silloisen yhtiökumppaninsa kanssa hydrauliikkatarvikkeiden myymälän Lappeenrannan Savonkadulle. Vuosien varrella yritys on kasvanut ja kehittynyt isoin harppauksin palvelemaan asiakkaita yhä monipuolisemmin.

– Asiakkaita on kuunneltu aina herkällä korvalla, sillä ilman heitä menestyminen ei olisi ollut mahdollista.

Seuraava sukupolvi jatkaa varmasti tätä perinnettä, Vainio lupaa.

Tehohydro Oy

Hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan erikoistunut Tehohydro on perustettu vuonna 1983.

Lappeenrantalaisyritys työllistää tällä hetkellä 19 työntekijää ja lisäksi useita alihankkijoita.

Lue seuraavaksi