Uutiset

Yleinen

Stipendit kannustamaan uutta näkökulmaa

Yara Suomi Oy ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta tekevät yhteistyötä, jonka avulla kannustetaan opiskelijoita pohtimaan ruuantuotantoa ”Kestävästi ja tehokkaasti tuottavan maatalouden (Sustainable Intensification in Agriculture) näkökulmasta”.

Yhteistyön tavoitteena on lisätä keskustelua yksityisen ja julkisen sektorin välillä. Etenkin tarvitsemme näkökulmia mikä on suomalaisen maataloustuotannon rooli suhteessa maailmanlaajuiseen haasteeseen tuottaa enemmän ruokaa pienemmillä ympäristövaikutuksilla.

Vuonna 2015 stipendejä jaetaan yhteensä 12 000 euron arvosta. Stipendi myönnetään neljälle opinnäytetyölle. Valintalautakunta pidättää itselleen oikeuden määrittää miten stipendin kokonaissumma jaetaan henkilöiden kesken. Stipendiä voi hakea kandidaatin tai maisterin tutkielmalla tai väitöskirjatyöllä. Stipendit ovat saajilleen verovapaita. Vuoden 2015 stipendit jaetaan 11.helmikuuta Finlandia talossa osana Feeding the Future -seminaarin ohjelmaa. Stipendi tuo saajilleen näkyvyyttä toimialan organisaatioiden keskuudessa ja on osaltaan auttamassa työuralle siirtymistä.

Kestävästi tuottava maatalous on laaja aihepiiri, jossa on paljon mielenkiintoisia tutkimusaiheita. Stipendit avautuvat uudelleen hakuun 2015 syksyllä.  Yhteistyössä on ideoitu joitakin aiheita lähtökohdiksi tuleville opinnäytteille. Aihepiirit ja ideat löytyvät liitteenä olevasta tiedostosta. Mikään muu aihe ei ole rajattu ulkopuolelle eli stipendit voidaan myöntää myös muista aiheista, kunhan se nojautuu Kestävästi ja tehokkaasti tuottavan maatalouden -perusajatukseen.

Lue seuraavaksi