Uutiset

Yleinen

Stark TL 7400 – tielana ammattikäyttöön

Lametal Oy on tuonut markkinoille uuden, kolmannen sukupolven tielanan – Stark TL 7400 -tielanan, joka on suunniteltu ammattimaiseen ja tehokkaaseen ympärivuotiseen tiestön kunnossapitoon vastaten nykyaikaisen tienhoidon vaatimuksia. Lana on ollut viime lanauskauden testattavana Rautavaaralla toimivalla Konetyö Heiskasella.

Uuden lanan suunnittelun lähtökohtana on ollut lanaustyön helppous ja lanan ketteryyden lisääminen, unohtamatta edellisten mallien hyväksi havaittuja ominaisuuksia.

Rengaspakkeri kattaa lanan koko leveyden ja se tiivistää lanatun pinnan tasaiseksi estäen tienpinnan kuivumista, pölyämistä ja irtosoran muodostumista. Tarvittaessa kääntyvällä rengaspakkerilla saadaan lisättyä lanan työleveyttä. Matalien 19,5-tuumaisten renkaiden ansiosta näkyväisyys lanan taakse on hyvä ja mahdolliset täyttöä vaativat kuopat havaitsee helposti.

Stark TL 7000 -lana on varustettu rengasjyrällä eli pakkerilla, joka koostuu 13:sta 265/70 R 19,5” kuorma-autonrenkaasta. Rengaspakkerin hydraulinen kääntö tekee lanan käsittelystä helppoa monissa tilanteissa, esim. kaarteissa, koska ei tarvitse ajaa vastaantulevien kaistalla, sekä risteyksissä ja ahtaissa kääntöpaikoissa. Peruuttaminen kapeilla teillä onnistuu vaivattomasti, kun lanaa ei tarvitse ohjata ainoastaan traktorilla.

Lisävarusteena Stark TL 7400 -lanaan saa hydraulisesti laskevan/nousevan sekä pystysuunnassa säädettävän piennarterän, jossa on myös jousivaimennettu terälaukaisu. Terää on saatavana kahtena eri pituisena.

Hardox 500:sta valmistettu suojalatta vähentää terän ja tappiterärungon kulumista.

Stark TL 7400 -tielanan ohjaaminen voidaan hoitaa myös lisävarusteena saatavalla kauko-ohjaimella.

Miika Nyrö


Lue seuraavaksi