Uutiset

Yleinen

SR-Harvestingille lisää myyntivoimaa

SR-Harvesting on muutaman vuoden aikana ottanut kohtalaisen siivun heinäkone- ja työvälinemarkkinasta tiehoidossa. Pronarin tehtaan edustus oli aikoinaan oikea liike, jolla saatiin kattava valikoima sopivia ja sopivan edullisia tuotteita markkinoille. Nyt liiketoiminnassa on otettu uusi askel

SR-Harvesting teki aikoinaan Pronarin tehtaille ja itselleen melkoisen palveluksen, kun tehtaan kanssa käytiin neuvottelut, joiden lopputulos oli Pronarin koko valikoiman myynti SR-Harvestingin kautta. Aiemmin Pronarin tuotteet olivat ainakin seitsemän maahantuojan valikoimissa hieman valikoidusti. Valmistajan, mutta myös myynnin ja jälkimarkkinoinnin etu kuitenkin on, että yksi maahantuoja hoitaa koko paletin. 

Muutamia vuosia myyntiä on tehnyt nykyinen toimitusjohtaja Matti Pesonen. Pekka Niemi on myynnissä ollut pari vuotta ja Itä-Suomen vahvistus Otto Saikkonen on ollut myynnissä mukana myös jo muutaman vuoden. Jukka Ahonen tuli mukaan vajaa vuosi sitten vuokrakonepuolelta hoitamaan Pronarin kierrätyskonemarkkinointia. Lisää voimaa myyntiin on tullut pari kuukautta sitten, kun pitkän linjan myyntimiehet Seppo Mairinoja ja Ari Molander liittyivät joukkoon. Tämän lisäksi Valpartsin puolella myyntiä hoitavat Mico Koivula ja Tino Myllykoski.

SR-Harvesing on palkannut lisää myyntivoimaa ja toimintaa virtaviivaistetaan. Taustalla seinää vasten Ari Molander ja Seppo Mairinoja.

-Myyntitiimiä kasvatettiin, koska Pronarin tuotteilla on selkeästi kysyntää ja valikoima kasvavaa edelleen, Matti perustelee. Yritykselle uudet myyjät ovat iso satsaus ja samalla kun myyntivoimaa tulee lisää, pitää omiakin järjestelmiä hieman miettiä uudelleen. Toisaalta tilaukset tehtaalta kasvavat ja tilausten hoitaminen edellyttää systemaattisuutta.

-Tehtaalta on tulossa mielenkiintoisia uutuuksia, Matti esittelee. Esimerkiksi Suomeen on ensi kesäksi tulossa kaksi uutta Pronarin noukinvaunua, joiden kanssa pitäisi korjata jo ensimmäisen sadon rehua ainakin Pirkanmaalla.

SR-Harvestingin valikoimaan kuuluvat RHM:n seosrehuvaunut ja Pronarin koko valikoima heinäkoneista, perävaunuihin ja kierrätysmurskiin.

Asiakkailla on Rolmakosta, RMH:sta ja Pronarista hyvät käyttäjäkokemukset ja sitä viestiä ollaan koko ajan viemässä eteenpäin.

Toisaalta Pronarilla on tehokkaat niittokoneet, pöyhimet ja karhottimet, joissa hinta-laatusuhde on paikallaan. Nurmisato ei sitä tiedä, onko se saatettu varastointikuntoon edullisemman hintaisella Pronarilla vai kaksi kertaa kalliimmalla laitteella.

Sepolla ja Arilla on kokemusta myynnistä jo parin kymmenen vuoden ajalta, joten heillä on aika selkeät näkemykset, millaisia välineitä tarvitaan, kuten vaihtokonelistoja, jotka helpottavat myyntimiesten arkea.

-Meillähän on edelleen aika isot myyntialueet, joten monenlaista ihmistyyppiäkin tulee päivittäin vastaan, Seppo pohtii. Osa kysyy tarjousta ja harkittu päätös on valmis kuukaudessa, kun tuotteita vertaillaan omiin tarpeisiin ja pohditaan hintaa. Osalla ostopäätös vie vuoden tai vuosia. Asiakkaan mukaan toki hankinnoissa edetään, ja se pitää ottaa huomioon myös maksupuolella. Edelleen on asiakkaita, jotka hankkivat koneen maksamalla sen kerralla pankkiin. Monen asiakkaan kanssa kuitenkin pohditaan erilaisia rahoitusjärjestelyitä, ja lasketaan useammalla vaihtoehdolla missä aikataulussa kone saadaan maksettua.

-Meillähän on tarjolla myös leasing, missä kone toimii vakuutena, Matti muistuttaa.

Myynnille rakennetaan joka tapauksessa yhteiset ja tehokkaat toimintatavat, koska asiakkaita ja vaihtokoneita halutaan kohdella samalla tavalla.

Toiminta laajentunut

SR-Harvestingin yksi erikoisuus on monialaisuus. Henkilökuntaa on töissä kolmisenkymmentä ja töitä tehdään monipuolisesti metsäkoneiden ja maarakennuskoneiden kanssa, Valpartsin puolella traktoreita puretaan ja myydään osia. SR-Harvesingilla on sopimushuoltoja AGCO Suomen tuotteille, ja tämän lisäksi myydään uusia työkoneita.

-Saattaa olla, jotta tässä ei vielä ole kaikki, kun suunnitellaan tulevaisuutta, Matti pohtii.

Jyväskylän toimipisteen huoltohallissa korjataan lähinnä maarakennus ja kiinteistökoneita.

Yksi osoitus osaamisesta ja lisääntyneistä töistä on yhteistyö vaikka KH-Koneiden kanssa. SR-Harvesting asentaa varusteita, kuten Engconin pyörittäjiä uusiin kaivukoneisiin. SR-Harvestingilla on tarjolla ”äijäkoneita” kierrätyspuolelle, missä koneet ovat käytössä monesti parissakin vuorossa peräkkäin.

-Meillä huolto tukee sopivasti myyntiä ja kyllähän Valpartsin osuus aikoinaan oli merkittävä. Nyt konemyynti on kasvamassa. Toisaalta esimerkiksi Jyväskylän huollossa on töissä 11 osaavaa kaveria, jotka laittavat koneita kuntoon omalla korjaamolla ja asiakkaiden työmailla ja halleissa. Samat kaverit ovat käytössä myös maatalouspuolen koneiden huoltoon., Matti lupaa. Seosrehuvaunun hankkineille

SR-Harvestingin myyntiorganisaatiota vasemmalta: Pekka Niemi, Otto Saikkonen, Seppo Mairinoja, Ari Molander, Jukka Ahonen, Matti Pesonen ja Laura Viitamäki, joka hoitaa laskutusta ja rahoituksia.

-Meidän maatalouspuolen myyjät on myös tiukasti kiinni asiakkaiden työssä, kun kaikilla on vähintään maataloustausta ja osa jatkaa edelleen viljelyä ja urakointia myyntityön ohella, Matti jatkaa. Toisaalta kaikilla on kokemusta myös, millaista on olla ostamassa maatalous- tai urakointikoneita omaan käyttöön. Meillähän myyntitiimi on ollut nuoremman puoleista, mutta rekrytointien myötä, ikähaarukka on kasvanut ja kokemustakin on tullut huomattavasti lisää.

Muutoksia maatalouskaupassa

Maatalouskone kauppa tulee muutaman vuoden sisään muuttumaan merkittävästi, kahvipöydässä pohditaan. Tulossa on entistä enemmän kahdet markkinat, kun tarjolla on vähemmän käytettyä pienempää vaihtokonetta ja samaan aikaan järeää urakoitsijoiden käyttämää kalustoa, mihin käyttötunteja on tullut vuosittain paljon. Urakoitsijan muutaman vuoden vanha kalusto käy vielä monelle vuosittain vähemmän tunteja ajavalle, mutta pikkukoneiden ostajia on suhteessa vähemmän. Niiden hyvityshinta vaihtokoneena saattaa pudota edelleen, koska ne eivät vaihtokonerivistöstä helposti lähde uudelle asiakkaalle.

Toimipisteitä toki tarvitaan edelleen, mutta entistä enemmän myyntiä tehdään muualla kuin toimistossa. Vaihtokoneiden hinnoittelukin on helpompaa, kun asiakas tavataan vaihtokoneen luona. 

Lue seuraavaksi