Uutiset

Yleinen

Snowekilta urakkanuppiin asennettava radiokauko-ohjaus

Talvet 2018 ja 2019 palauttivat aurausmarkkinoille kysynnän tehokkuutta ja nopeutta tarjoaville lumityökoneille. Kiinteistöpihojen aurauksessa vuosittain suurempaan rooliin nousseet monipuoliset U-aurat kasvattivat osuuttaan pihoilla jälleen kuluneena talvena. Tehokkuuden johdosta U-aura päätyi myös Vaajakoskella suurten kiinteistöjen piha-aurauksista vastaavalle Ville-Pekka Lahtiselle, jonka kalustoon kuuluu kaksi Case IH-traktoria, alueauroja sekä nyt pihojen auraukseen toista vuotta Snowek U420 U-aura.

Lahtinen on toisessa polvessa aurausurakointia Keski-Suomessa tarjoava yrittäjä. Asiakaskohteisiin kuuluvat muun muassa yksi alueen solmukohta; Vaajakosken ABC:n parkkipaikat ja kiinteistöpiha. Kohteet ovat kriittisiä auraustehokkuudelle, mutta urakoitsijan näkökulmasta myös ihanteellisen varmoja kohteita työlle; avainasiakkaiden pihat on oltava aurattuna aina.

”16 vuotta on tullut vastattua muun muassa Vaajakosken ABC:n pihojen puhdistamisesta, ja pääsääntöisesti asiakkaille urakoimme kiinteistöpihoja sekä pieniä pätkiä teitä. Tehokkuuden kasvattaminen on meillä ollut koko ajan työn perusajatus” täsmentää Lahtinen.

Yrittäjä Veli-Pekka Lahtinen on luottanut yhteistyöhön Jyväs-Maatalouden Matti Lahtisen kanssa Snowek U-auran sekä maatalouskoneiden hankinnoissa

Vuoden 2017 syksyllä Lahtinen haki nimenomaan suurten alueiden kiinteistöauraukseen tehokkuutta. U-aura oli ollut jo hetken mielessä, koska auramallin monikäyttöisyys ja ketteryys kaikissa aurauskulmissa oli ehdoton auraustyön nopeutta lisäävä tekijä.

”Lunta U-auraan saa merkittävästi auraukseen enemmän kuin millään muulla lumikoneella. Meillä on ollut pihoilla myös alueauroja ja katsottu myös leveneviä auroja, mutta U-aura oli selkeä valinta meille tehokkuuden takia. Auraa käytetään meillä eteenpäin isona leveänä aurakoneena, mutta sitten esimerkiksi kaikissa kulmissa tilanteen mukaan. Merkin valinnassa kyselin muutaman urakoitsijan kokemuksia Snowek-auroista ja tähän päädyttiin niiden ja tarjolla olleen radio-ohjauksen johdosta” kuvaa Lahtinen vajaan kahden vuoden takaista hankintaa.

”Auravalintaan olemme kyllä olleet tyytyväisiä. Pari runsaslumista talvea on takana ja mitään reistailua ei ole auran käytössä ollut, samalla työn tehokkuus pihoissa on kasvanut merkittävästi. Meidän koneyhdistelmässä erikseen tilatuille tuplajousituksille on ollut kyllä käyttöä”, Lahtinen päättää.

Snowek U-auran valinnassa Lahtista auttoi myös Seppälän teollisuusalueella toimiva Jyväs-Maatalouden kauppias Matti Lahtinen, joka myy Snowek U-auroja alueella.

Snowekin uusi radio-ohjaus urakkanupista kiinnosti

Suomalainen auravalmistaja Snowek Oy toi U-aurojen käytettävyyttä helpottaakseen tarjolle myös erityisen urakkanuppiin kytkettävän radio-ohjaustoiminnon. Radio-ohjaus on ratkaisu erityisesti traktorikäyttöön tilanteissa, jossa sähkönappeja U-auran useisiin toimintoihin ei ole ohjaamossa tai peruskoneen joystickissa. Urakkanuppiin aseteltuna siipien ja keskisiiven käyttö on myös ergonomisesti sujuvaa auraustyössä.

”Radio-ohjaus oli iso asia auraa valittaessa. Se ratkaisi meidän kohdalla mietinnän auran asennustöistä ja helpotti siten myös U-auran valintaa.” tarkentaa Lahtinen.

Snowek esitteli radio-ohjaustoiminnon jo vuonna 2015, mutta laajempaan valmistukseen toiminto on odottanut riittävää asiakaskokemuskantaa.

”Olemme vuosittain toimittaneet yksittäiskappaleita, jotta saamme asiakaskokemuksia riittävästi ennen laajempaa valmistusta. Radio-ohjaus on meille hyvä kehitystuote, koska erityisesti muualla maailmassa pyöräkuormaajien ja traktorien työlaitekäyttöön on usein hankalasti sähköä ja hydrauliikkaa tarjolla. Suomessa tähän kannustaa jokaisen laitteen käyttäjän antamat positiiviset palautteet ratkaisusta. Ensi talvelle tämä varmasti tuodaan sesongin ennakkomyyntiin, mutta keskellä kiivainta auraussesonkia marras-tammikuussa sitä yleensä ei ole enää auroihin saatavilla” kuvaa tuotehanketta Snowek Oy:n toimitusjohtaja Antti Nikkanen.

Lue seuraavaksi