Uutiset

Yleinen

Snowek Trombia puhdistustöihin

Konepalvelu Rauhamäki on Hollolan ja Lahden alueella toimiva koneurakointiin erikoistunut yritys. Snowekilta hankitulla Trombia-harjalaitteella hoituvat monet kiinteistönhoitoon liittyvät kunnossapitotoimet aina karkean hiekan poistosta pölyn poistoon. Puhdistusjälki sekä tehokkuus ovat hyvin kilpailukykyisiä vastaaviin imulakaisukoneisiin verrattuna.

https://drive.google.com/file/d/1H0UnjjBUG0h7GqnvKl3zIrkwvMPjWh7v/view?usp=sharing

– Meillä on perheyritys, joka on keskittynyt tiettyjen kiinteistöjen ja ulkoalueiden kunnossapitoon, kertoo yrittäjä Henri Rauhamäki.Toimitusjohtaja Henri Rauhamäki hyödyntää Trombian monikäyttöisyyttä omassa liiketoiminnassaan, johon kuuluvat läpi vuoden Lahden ja Hollolan seudun katujen sekä teollisuuskiinteistöjen imulakaisutyöt.

Trombia toimii tehokkaasti

Trombia-puhdistuskone hankittiin Snowekilta keväällä 2019. Rauhamäen mukaan laitteen puhdistusjälki on hyvin kilpailukykyinen verrattuna vastaaviin imulakaisukoneisiin. Myös työteho on erinomaisella tasolla. Usein Trombia on jopa huomattavasti tehokkaampi työleveytensä ja ajonopeutensa ansiosta.

Trombiaa käytetään erityisesti tehokkuutta ja erinomaista puhdistustulosta vaativissa urakoissa.

– Kun vielä huomioidaan, että Trombia on siirtymäajoissa yleensä vähintään yhtä nopea, niin voidaan todeta, että tehokkuus on vähintään samalla tasolla ja yleensä jopa parempi, Rauhamäki summaa.

– Monikäyttöisyys on kuitenkin ehkä tässä se avainsana. Trombiaa voidaan käyttää aina karkean hiekan poistosta siihen viimeiseen putsauksen vaiheeseen, kun pöly halutaan poistaa, Rauhamäki painottaa.

Hintaluokaltaan kilpailukykyinen kokonaisuus

Rauhamäki muistuttaa, että Trombiaa käyttäessä on toki huomioitava myös yhdistelmän pituus, joka toimii tietyissä tilanteissa ja kohteissa rajoittavana tekijänä. Silloin, kuin kohde on sopiva, on Trombia tehokkuutensa puolesta Rauhamäen mielestä erinomainen vaihtoehto niin sisä- kuin ulkotiloihin.

Konepalvelu Rauhamäki urakoi JCB 413 -pyöräkuormaajalla sekä Trombia -puhdistuskoneella.

– Trombian ja käytettävän koneen yhteishinta on varmasti samaa luokkaa kuin yksittäisellä imulakaisukoneellakin. Kun huomioidaan monikäyttöisyys ja se, että hankinta voidaan tehdä muutakin kuin harjausta silmällä pitäen, on hintaluokka varsin kilpailukykyinen, Rauhamäki toteaa.

– Trombia sopii mielestäni erinomaisesti sellaisille yrityksille, jotka toimivat kiinteistöjen tai tiealueiden kunnossapidon parissa ja jotka pystyvät hankinnan kautta työllistämään itsensä ja tarjoamaan monipuolisempia palveluita niille yhteistyötahoille, joiden kanssa toimivat, Rauhamäki kiteyttää.

Trombia vientiin

Suomalainen katujen puhdistuksen innovaatio, raskaiden imulakaisukoneiden kanssa kilpaileva – Trombia-puhdistuskone, on viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt läpimurron. Trombiaa myydään seitsemään maahan. Lokakuussa tuotteiden kuopiolainen valmistaja Snowek Oy julkisti uusina markkina-avauksina Kanadan läntiset provinssit, Tsekin ja Ruotsin.

Katujen ja teollisuusalueiden karkean hiekka-aineksen sekä hienoimman PM2,5 -katupölyn sekä teollisuuspölyn puhdistukseen kehitetty Trombia on jo käytössä useissa Suomen kaupungeissa sekä teollisuuskohteissa. Tammikuussa 2018 täyteen sarjavalmistukseen siirtyneiden puhdistuskoneiden tuotantokapasiteetti on tulevana vuonna jo 100 koneyksikköä ja lisäkapasiteettiin Snowek on tehnyt valmisteluja alkutalven aikana. Tuotteita viedään jo seitsemään maahan Eurooppaan sekä Pohjois-Amerikkaan.

– Uuden tuotteen vienti useammille kaukaisemmillekin markkinoille vie aikaa ja panostuksia, mutta toisaalta eri markkinoiden käyttökohteet auttoivat meitä etenkin viime vuonna tuotteen jalostamisessa useampiin haastaviin olosuhteisiin. Trombian iso etu valmistajan silmissä on sen ympärivuotinen kysyntä sekä globaalit markkinat, joissa tuotteen ominaisuudet ratkaisevat. Trombialla hoidetaan  teollisuuskohteiden uniikkeja puhdistusongelmia tai normaaleja katujen puhdistushaasteita kilpailevia menetelmiä kustannustehokkaammin, joten kysyntä ei ole tullut yllätyksenä, kuvaa Snowek Oy:n toimitusjohtaja Antti Nikkanen.

Tehokas vaihtoehto imulakaisuajoneuvoille

Pohjoismaissa jo useamman vuoden käytössä olleet koneet auttavat omalta osaltaan jokakeväisessä katupölyhaasteessa. Nikkanen, kertoo että alkuvaiheessa ensimmäiset kunnat ja heidän urakoitsijansa ottivat Trombian käyttöön perusteenaan vedetön puhdistus, koska näin päästiin poistamaan kevään hiekoitushiekkoja yöpakkasten aikaan merkittävästi aikaisemmin.

– Viime talvesta alkaen on mukaan tullut merkittävään rooliin asiakkaat, jotka harkitsivat kalliin imulakaisuajoneuvon ostamista, mutta kone-esittelyn jälkeen näkivät Trombian nopeuden, puhdistustuloksen sekä kustannustehokkuuden merkittävästi parempana vaihtoehtona. Imulakaisuajoneuvojen Euroopan PM2,5 –pölynpuhdistustesteissähän Trombia teki jo 2017 sertifioinnissa erinomaista jälkeä”, taustoittaa Nikkanen.

Trombia-puhdistuslaitteet ovat läpi talven esittelyssä Snowekin toimipisteellä Vantaan Viinikkalassa, sekä esimerkiksi Talvitiepäivillä Tampereella 12.-13.2.2020.

Lue lisää, kun Sinituote lähti rahoittajaksi Snowekkiin.

Lue seuraavaksi